Primary links

MENU

Filter op

Bezoek aan de infrastructuur van de militaire rijschool – voor rijlesgevers auto en vrachtwagen – punt 2

Als rijlesgever bent u vertrouwd met de context waarin u werkt: de voorwaarden vanuit de overheid, de manier van werken, materialen en infrastructuur van de rijschool en de verwachtingen, tijd en budget van de kandidaat.

Tijdens deze opleiding brengen we een bezoek aan de rijschool van Defensie en bekijken we de context waarin zij te werk gaan. Ze voldoen eveneens aan de overheidsvoorwaarden, maar hoe ziet hun infrastructuur eruit en op welke manier gaan zij met kandidaten om? Guy Snijkers, Commandant Compagnie Scholing, zorgt voor een deskundige toelichting.

De rijschool van Defensie heeft hightech rijsimulatoren geïnstalleerd. Die worden ook bezocht.

Leerdoelstelling

Tijdens deze cursus leert u de werkwijze en omkadering van de militaire rijschool kennen. U zal ongetwijfeld inspiratie opdoen door de totaal andere invalshoek!

Programma

Tijdens de voormiddag wordt u ingewijd in de visie en aanpak van Defensie voor elk type rijbewijs. Na de lunch bekijken we de werking van de nieuwste simulatoren. Daarna observeren we enkele praktijklessen en examens met verschillende voertuigen die op dat moment plaatsvinden. 

Dagvoorzitter

Tijdens deze dag wordt u begeleid door de dagvoorzitter Guy Snijkers, Commandant Compagnie Scholing van de militaire rijschool.

Doelgroep

Omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens is de cursus specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers en examinatoren. 

Opgelet! Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, worden er per rijschoolvestiging maximaal vijf rijlesgevers per opleiding toegelaten. Enkel deelnemers die in het verleden nog niet deelnamen aan de opleiding Bezoek aan de infrastructuur van de militaire rijschool kunnen zich hiervoor inschrijven.

Organisatie

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 6 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 2. De opleiding telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing.

Enkel indien u de volledige opleiding volgt, hebt u recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Cevora

Een aanvraag tot organisatie in samenwerking met Cevora is ingediend. Deelnemers die lid zijn van PC200 en een gratis deelname wensen, kunnen pas inschrijven na de goedkeuring van Cevora. De VSV kan echter niet garanderen dat er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn.

Meer info

Wouter De Clercq

Projectverantwoordelijke Rijopleiding

wouter.declercq@vsv.be

015 44 32 65

Wachtlijst
OPGELET!
Dit evenement is volzet. U kunt zich wel nog inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaatsen vrijkomen.

Getuigschrift

Enkel als je de volledige opleiding volgt, kunnen we je een getuigschrift bezorgen. Op dat getuigschrift staan het onderwerp en het aantal vormingsuren vermeld.

Annulering

Tot één week voor aanvang van het initiatief kun je je inschrijving gratis annuleren. Annuleren kan enkel schriftelijk (brief of e-mail). Als je later annuleert of niet aanwezig bent, moet je wel het volledige inschrijvingsgeld betalen. Bij een gratis initiatief rekenen we in dat geval een administratieve kost van 25 euro aan. Dat bedrag gaat integraal naar het revalidatiecentrum Pulderbos, waar onder meer jonge verkeersslachtoffers begeleid worden. Indien wij het initiatief om bepaalde redenen annuleren, brengen we je ten laatste drie werkdagen vooraf op de hoogte. In dat geval hoef je uiteraard geen inschrijvingsgeld of administratieve kost betalen.

Betaling

Als je inschrijft voor een betalend initiatief, bezorgen we je na afloop een factuur. Je betaalt het inschrijvingsgeld na ontvangst van de factuur.

Wachtlijst
OPGELET!
Dit evenement is volzet. U kunt zich wel nog inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaatsen vrijkomen.

Datum en locatie

Prijs

75,00 euro

Prijs tot en met

08/05/18
75,00 euro