Primary links

MENU

Filter op

De nieuwe rijopleiding, het vormingsmoment voor begeleiders - goedgekeurd als bijscholing

De zesde staatshervorming biedt de mogelijkheid aan Vlaanderen om de rijopleiding effectief te hervormen. Het plan dat voorligt is een ambitieuze verbetering van de huidige rijopleiding. De hervorming speelt dan ook in op de internationale voorbeelden en biedt de kans de ongevallencijfers effectief terug te dringen.

De vernieuwde rijopleiding is nog in volle ontwikkeling en voorziet dat iedere begeleider een vormingsmoment moet volgen, voor hij op het voorlopig rijbewijs opgenomen wordt. Rijscholen en rijlesgevers kunnen het vormingsmoment aanbieden, na het volgen van een verplichte opleiding. Deze opleiding is hiervoor goedgekeurd Ze telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing. De VSV staat in voor de ontwikkeling van het lesmateriaal voor het vormingsmoment en stelt dit ter beschikking van alle lesgevers.

Tijdens de opleiding komen de praktische voorwaarden voor het organiseren van een vormingsmoment voor begeleiders aan bod en wordt de inhoud van het vormingsmoment toegelicht.

Leerdoelstelling

Tijdens deze opleiding bieden we een antwoord op al uw praktische vragen over het geven van een vormingsmoment. We stellen het lesmateriaal voor het vormingsmoment aan u voor en helpen u op weg bij het gebruik ervan.

Programma

  • Praktische voorwaarden voor het geven van het vormingsmoment
  • Verwachting van de begeleider
  • Inhoud van het vormingsmoment: accenten, achtergrond en aandachtpunten
  • Omgaan met reacties van de begeleiders

Dagvoorzitter

De opleiding wordt gegeven door lesgevers van de VSV.

Doelgroep

Rijlesgevers en directeurs met interesse in het vormingsmoment zijn van harte welkom.

Gratis annuleren kan steeds tot 14 dagen voor de opleiding.

Opgelet! Om iedereen de kans te geven met het vormingsmoment van start te gaan, worden er per rijschoolvestiging maximaal vier rijlesgevers per opleiding toegelaten.

Organisatie

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd als erkende bijscholing om het vormingsmoment te mogen geven. De opleiding telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing.

Enkel indien u de volledige opleiding volgt, hebt u recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding. Hiervoor moet u zich inschrijven via deze link. Opgelet! Het aantal deelnemers via Cevora is beperkt tot vijftien. 

Meer info

Wouter De Clercq

015 44 32 65

Wouter.Declercq@vsv.be

Getuigschrift

Enkel als je de volledige opleiding volgt, kunnen we je een getuigschrift bezorgen. Op dat getuigschrift staan het onderwerp en het aantal vormingsuren vermeld.

Annulering

Tot één week voor aanvang van het initiatief kun je je inschrijving gratis annuleren. Annuleren kan enkel schriftelijk (brief of e-mail). Als je later annuleert of niet aanwezig bent, moet je wel het volledige inschrijvingsgeld betalen. Bij een gratis initiatief rekenen we in dat geval een administratieve kost van 25 euro aan. Dat bedrag gaat integraal naar het revalidatiecentrum Pulderbos, waar onder meer jonge verkeersslachtoffers begeleid worden. Indien wij het initiatief om bepaalde redenen annuleren, brengen we je ten laatste drie werkdagen vooraf op de hoogte. In dat geval hoef je uiteraard geen inschrijvingsgeld of administratieve kost betalen.

Betaling

Als je inschrijft voor een betalend initiatief, bezorgen we je na afloop een factuur. Je betaalt het inschrijvingsgeld na ontvangst van de factuur.

Datum en locatie

Prijs

75,00 euro

Prijs tot en met

03/05/18
75,00 euro