Primary links

MENU

Filter op

De nieuwe rijopleiding, het vormingsmoment voor begeleiders - goedkeuring in aanvraag

De zesde staatshervorming biedt de mogelijkheid aan Vlaanderen om de rijopleiding effectief te hervormen. Het plan dat voorligt is een ambitieuze verbetering van de huidige rijopleiding. De hervorming speelt dan ook in op de internationale voorbeelden en biedt de kans de ongevallencijfers effectief terug te dringen.

De vernieuwde rijopleiding is nog in volle ontwikkeling en voorziet dat iedere begeleider een vormingsmoment moet volgen, voor hij op het voorlopig rijbewijs opgenomen wordt. Wellicht zullen rijscholen en rijlesgevers het vormingsmoment kunnen aanbieden, na het volgen van een verplichte opleiding. Deze opleiding komt hiervoor in aanmerking. De VSV staat in voor de ontwikkeling van het lesmateriaal voor het vormingsmoment en stelt dit ter beschikking van alle lesgevers.

Tijdens de opleiding komen de praktische voorwaarden voor het organiseren van een vormingsmoment voor begeleiders aan bod en wordt de inhoud van het vormingsmoment toegelicht.

Leerdoelstelling

Tijdens deze opleiding bieden we een antwoord op al uw praktische vragen over het geven van een vormingsmoment. We stellen het lesmateriaal voor het vormingsmoment aan u voor en helpen u op weg bij het gebruik ervan.

Programma

  • Praktische voorwaarden voor het geven van het vormingsmoment
  • Verwachting van de begeleider
  • Inhoud van het vormingsmoment: accenten, achtergrond en aandachtpunten
  • Omgaan met reacties van de begeleiders

Dagvoorzitter

De opleiding wordt gegeven door lesgevers van de VSV.

Doelgroep

Rijlesgevers en directeurs met interesse in het vormingsmoment zijn van harte welkom. De voorwaarden voor het geven van het vormingsmoment zijn nog niet definitief vastgelegd. Eens hier meer duidelijkheid over is, communiceren we hier over via de Nieuwsflash Rijopleiding (inschrijven kan via hilde.bruynseels@vsv.be). Gratis annuleren kan steeds tot 14 dagen voor de opleiding.

Opgelet! Om iedereen de kans te geven met het vormingsmoment van start te gaan, worden er per rijschoolvestiging maximaal vier rijlesgevers per opleiding toegelaten.

Organisatie

Een aanvraag tot goedkeuring als bijscholing is ingediend bij de Vlaamse overheid.

Enkel indien u de volledige opleiding volgt, hebt u recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding. Hiervoor moet u zich inschrijven via deze link. Opgelet! Het aantal deelnemers via Cevora is beperkt tot vijftien. De opleiding is niet beschikbaar als incompany opleiding.

Meer info

Wouter De Clercq

015 44 32 65

Wouter.Declercq@vsv.be

Datum en locatie

Prijs

75,00 euro
Gratis