Primary links

MENU

Filter op

De wegcode toegelicht

Het verkeer staat niet stil: extra technologieën, veranderende verkeerssituaties, nieuwe wegen… Ook het verkeersreglement kende heel wat aanpassingen. Daarom overlopen we tijdens deze opleiding de volledige wegcode. We werpen een blik op de openbare weg en zoomen in op de verschillende verkeerstekens.

Erik Caelen is onze ervaren gids en loodst ons door de volledige wegcode. Met tientallen jaren ervaring in verkeersveiligheid en de wegcode verheldert hij de soms complexe structuur en toepassing van de wegcode.

Als kerst op de taart ontvangt u de gids ‘De wegcode’ met het volledige verkeersreglement voorzien van commentaar en een samenvatting van relevante rechtspraak.

Programma

  • Inleiding: toepassingsgebied, bevoegde personen, hun bevelen en de bindende kracht van de verkeerstekens (artikel 1 – 6)
  • Regels voor het gebruik van de openbare weg (artikel 7 – 59)
  • Verkeerstekens: verkeerslichten, verkeersborden, wegmarkeringen (artikel 60-80)

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die van ver of dichtbij op een professionele manier met verkeer bezig is en zich meester wil maken van alle details van de wegcode.  

Organisatie

Erik Caelen die tientallen jaren ervaring heeft met verkeer, verkeersveiligheid, codes, regels en borden neemt u mee in de wondere wereld van de wegcode. 

Meer info

Karen Foubert
Projectverantwoordelijke vorming professionals
015 63 14 00
karen.foubert@vsv.be

De wegcode toegelicht

Datum en locatie

Prijs

100,00 euro

Prijs tot

26/05/17
75,00 euro