Primary links

MENU

Filter op

Drijfveren, coaching binnen de hogere ordevaardigheden – punt 2

De Natuurlijke Rijstijltest won op het Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2015 de Vlaamse Prijs van de Verkeersveiligheid. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie met een waardevol en vernieuwend project voor de verkeersveiligheid. De Natuurlijke Rijstijltest is een wetenschappelijke test, ontwikkeld door rijschool Donkmeer, Pontis en de Universiteit Antwerpen. Het is de ideale tool om uzelf als bestuurder beter te leren kennen.

Tijdens deze opleiding krijgt u inzicht in de principes die aan de basis liggen van de test. Zo ontdekt u waarom het klikt met de ene leerling en niet met de anderen, dat u soms met sprongen vooruit gaat en dat u soms geen hoogte krijgt van uw leerling.

Leerdoelstelling

Als rijlesgever leert u de basisprincipes van motivatie en het belang van drijfveren bij beginnende bestuurders. De belangrijkste drijfveren worden toegelicht en besproken. Zo weet u op het einde van de opleiding hoe u bepaalde drijfveren kan herkennen en hoe u erop kan inspelen tijdens de rijles. Met de test krijgt u inzicht in uw eigen drijfveren.

Deze opleiding helpt niet alleen uw leerling beter te begrijpen, maar ook uzelf en uw collega’s.

Prijs

De prijs voor deze opleiding bedraagt 125 euro. Dat is 50 euro meer dan onze andere opleidingen, omdat u na deze opleiding een persoonlijk rapport ontvangt van uw persoonlijke drijfveren. De analyse van de resultaten en de opmaak van het rapport hebben een meerprijs van 50 euro.

Programma

  • 8.00 Onthaal
  • 8.25 Verwelkoming
  • 8.30 Situering van de natuurlijke rijstijl binnen de GDE-Matrix. Voordelen voor de lesgever en de rijopleiding. Wat beïnvloedt het gedrag van mensen?
  • 10.30 Pauze
  • 10.45 Wat zijn drijfveren? De belangrijkste drijfveren en hun betekenis. Je eigen Natuurlijke Rijstijltest
  • 12.30 Lunch
  • 13.15 Oefeningen om de drijfveren beter te leren kennen. Onze drijfveren kleuren en sturen onze observatie. 
  • 15.15 Pauze
  • 15.30 Hoe is dit inzetbaar binnen de leerdoelen? Hoe motiveer je een leerling aan de hand van zijn/haar drijfveren?
  • 16.45 Einde

Dagvoorzitter

Bert De Meyer, rijschooldirecteur en -lesgever bij rijschool Donkmeer

Doelgroep

Deze cursus is specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers en examinatoren.

Organisatie

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 7 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 2. De opleiding telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing.

Enkel indien u de volledige opleiding volgt, hebt u recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding. Hiervoor moet u zich inschrijven via deze link. Opgelet! Het aantal deelnemers via Cevora is beperkt tot vijftien.

Meer info

Wouter De Clercq
Projectverantwoordelijke rijopleiding
015 44 32 65
wouter.declercq@vsv.be

Getuigschrift

Enkel als je de volledige opleiding volgt, kunnen we je een getuigschrift bezorgen. Op dat getuigschrift staan het onderwerp en het aantal vormingsuren vermeld.

Annulering

Tot één week voor aanvang van het initiatief kun je je inschrijving gratis annuleren. Annuleren kan enkel schriftelijk (brief of e-mail). Als je later annuleert of niet aanwezig bent, moet je wel het volledige inschrijvingsgeld betalen. Bij een gratis initiatief rekenen we in dat geval een administratieve kost van 25 euro aan. Dat bedrag gaat integraal naar het revalidatiecentrum Pulderbos, waar onder meer jonge verkeersslachtoffers begeleid worden. Indien wij het initiatief om bepaalde redenen annuleren, brengen we je ten laatste drie werkdagen vooraf op de hoogte. In dat geval hoef je uiteraard geen inschrijvingsgeld of administratieve kost betalen.

Betaling

Als je inschrijft voor een betalend initiatief, bezorgen we je na afloop een factuur. Je betaalt het inschrijvingsgeld na ontvangst van de factuur.

Datum en locatie

Prijs

125,00 euro

Prijs tot en met

25/05/18
125,00 euro