Primary links

MENU

Filter op

Eenvoudig aan de slag met aanvullende reglementen

Voor elke nieuwe gebods- of verbodsmaatregel moet de lokale wegbeheerder een aanvullend reglement opstellen. Over de opmaak van deze verordeningen bestaan nog heel wat onduidelijkheden. Daarom willen wij u tijdens deze cursus helpen met al uw vragen rond de procedurele, vormelijke en inhoudelijke aspecten van deze voorschriften.

We bekijken wat het belang van aanvullende reglementen is en hoe u ze kan opmaken. Hierbij schenken we bijzondere aandacht aan de regels rond de snelheidsnorm van 70 km/u buiten de bebouwde kom. Ten slotte gaan we in op de Interactieve Reglementen Generator (IRG) die de opmaak van aanvullende reglementen sterk kan vereenvoudigen en automatiseren. 

Programma

  • Welke aanvullende reglementen bestaan er?
  • Wie kan voor welke wegen een aanvullend reglement opstellen?
  • Tips en trucs voor de opmaak
  • De Interactieve Reglementen Generator als handige tool

Doelgroep

Mobiliteitsambtenaren van steden en gemeenten, medewerkers van lokale politiezones, informatie- en communicatieambtenaren

Organisatie

De VSV in samenwerking met Els De Reyt, Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Meer info

Karen Foubert
Pprojectverantwoordelijke vorming professionals
015 63 14 00
karen.foubert@vsv.be

Getuigschrift

Enkel als je de volledige opleiding volgt, kunnen we je een getuigschrift bezorgen. Op dat getuigschrift staan het onderwerp en het aantal vormingsuren vermeld.

Annulering

Tot één week voor aanvang van het initiatief kun je je inschrijving gratis annuleren. Annuleren kan enkel schriftelijk (brief of e-mail). Als je later annuleert of niet aanwezig bent, moet je wel het volledige inschrijvingsgeld betalen. Bij een gratis initiatief rekenen we in dat geval een administratieve kost van 25 euro aan. Dat bedrag gaat integraal naar het revalidatiecentrum Pulderbos, waar onder meer jonge verkeersslachtoffers begeleid worden. Indien wij het initiatief om bepaalde redenen annuleren, brengen we je ten laatste drie werkdagen vooraf op de hoogte. In dat geval hoef je uiteraard geen inschrijvingsgeld of administratieve kost betalen.

Betaling

Als je inschrijft voor een betalend initiatief, bezorgen we je na afloop een factuur. Je betaalt het inschrijvingsgeld na ontvangst van de factuur.

Eenvoudig aan de slag met aanvullende reglementen

Datum en locatie

Prijs

75,00 euro

Prijs tot en met

05/10/17
50,00 euro