Primary links

MENU

Filter op

Excursie Velo-city - Arnhem-Nijmegen (optie 3: 13-16 juni 2017) - NON-PROFIT

Velo-city, het internationaal fietscongres bij uitstek, wordt in 2017 bij onze noorderburen op touw gezet.  Het congres wil fietsen aanmoedigen bij de meer dan 1.500 verwachte deelnemers uit 80 verschillende landen.

De Vlaamse overheid, Vlaamse provincies, Fietsberaad Vlaanderen en de VSV slaan daarom de handen in elkaar en organiseren tijdens Velo-city een gevarieerde en boeiende excursie. Zo kan u vlot en voordelig deelnemen aan dit congres.

Leerdoelstelling

Met het thema The Freedom of cycling voelt u meteen de wind door uw haren. Dat mag u letterlijk nemen, want Velo-city organiseert heel wat excursies waarbij u op de fiets stapt.

Hiernaast biedt het congres een sterk inhoudelijk programma aan met sessies over beleid, infrastructuur, bikenomics, ruimtelijke planning en de sociale aspecten van het fietsen. U maakt kennis met vernieuwende projecten en fietsprofessionals uit alle hoeken van de wereld. Ten slotte krijgt u ook de kans om te netwerken met uw Vlaamse collega’s aan onze beursstand

Programma

Dinsdag 13 juni 2017

 • ochtend: vervoer met bus van Antwerpen-Berchem naar Nijmegen en check-in hotel
 • middag: deelname aan het congres (Thema: People)
 • avond: welkomstreceptie in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem en overnachting

Woensdag 14 juni 2017

 • ochtend: deelname aan het congres (Thema: Bikenomics, Infrastructure and Urban Planning)
 • namiddag: fietsexcursie in Nijmegen aangeboden door de Ambassade van Nederland in Brussel
 • avond: overnachting

Donderdag 15 juni 2017

 • overdag: deelname aan het congres (Thema: Bikenomics, Infrastructure and Urban Planning)
 • avond: Mass Bike Parade en overnachting 

Vrijdag 16 juni 2017

 • overdag: deelname aan het congres (Thema: Governance)
 • avond: vervoer met bus naar Antwerpen-Berchem

Inbegrepen in deze excursie

 • vervoer met bus van Antwerpen-Berchem naar Nijmegen en terug
 • deelname aan Velo-city zoals hierboven beschreven
 • overnachtingen inclusief ontbijt
 • de vier partners doen een duit in het zakje, waardoor we lokale en provinciale mandatarissen en ambtenaren een excursie (inclusief vervoer en overnachting) kunnen aanbieden aan een voordeliger tarief in vergelijking met de Velo-city prijzen  

Hotel (wijziging)

Omdat het Amrath Hotel Belvoir, waar we opties hadden, plots beslist heeft om het hotel te renoveren, moesten we op zoek naar andere overnachtingsmogelijkheden.

We hebben gekozen voor 3 Fletcher hotels in dezelfde categorie, maar die verder (5 en 7 km) van de congreslocatie gelegen zijn. 

De verplaatsingen tussen het hotel en het congres kan u met de fiets maken.  Op de aankomstdag wordt u samen met uw bagage tot aan het hotel gebracht.  Op de vertrekdag haalt de chauffeur uw bagage op in het hotel en stapt u aan de congreslocatie op de bus.

We zijn er van overtuigd dat dit goede alternatieven zijn en hopen op uw begrip.

Doelgroep

Velo-city richt zich tot iedere professional en beleidsmaker die wil inzetten op fietsen (zowel functionele als recreatieve verplaatsingen). Met onze excursie willen we deelname aan Velo-city voor schepenen, burgemeesters, ambtenaren en andere mobiliteitsprofessionals mogelijk maken.  

Organisatie

Deze excursie is een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse Overheid, de Vlaamse provincies, Fietsberaad Vlaanderen en de VSV.  

Meer info

Karen Foubert
Projectverantwoordelijke vorming professionals
015 63 14 00
karen.foubert@vsv.be

Wachtlijst
OPGELET!
Dit evenement is volzet. U kunt zich wel nog inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaatsen vrijkomen.
Excursie Velo-city - Arnhem-Nijmegen (optie 3: 13-16 juni 2017) - NON-PROFIT
Wachtlijst
OPGELET!
Dit evenement is volzet. U kunt zich wel nog inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaatsen vrijkomen.

Datum en locatie

Prijs

850,00 euro
Gratis