Primary links

MENU

Filter op

Fietsmeeting: Fietsinfrastructuur

Na een inspirerende keynote over fietsinfrastructuur door Stefan Bendiks gaan we in een workshop concreet aan de slag. Wat zijn de aspecten van een functionele fietsinfrastructuur? Wat is er nodig om fietsroutes aantrekkelijk te maken? We analyseren een aantal goede praktijken, gaan na waarom ze zo succesvol zijn en bekijken hoe we ze kunnen inzetten voor nieuwe stads- of dorpsontwikkelingsprojecten.

Over Stefan Bendiks…

Keynote speaker Stefan Bendiks is de directeur van Artgineering, een kantoor voor onderzoek en ontwerp dat fiets- en stadsplanning combineert. Hij is de auteur van Fietsinfrastructuur, een inspirerend boek over het potentieel van fietspaden en van Fietsland, een studie over de toegevoegde waarde van fietsen in Nederland. Voor de stad Groningen werkte hij een nieuwe fietsstrategie uit en met zijn bureau Artgineering zette hij verschillende projecten in het Vlaamse stedenbeleid naar zijn hand.

Programma

  • 16.00 uur: onthaal
  • 16.30 uur: fietsinfrastructuur door Stefan Bendiks
  • 17.30 uur: workshops
  • 19.00 uur: walking dinner
  • 20.00 uur: einde

Doelgroep

We richten ons op schepenen (al dan niet vergezeld van hun ambtenaar), lokale mandatarissen, burgemeesters, provinciale en Vlaamse overheden, ambtenaren. Deze Fietsmeeting sluit naadloos aan op het slotmoment van de Coaching Fietsbeleid 2017.

Korting

Steden en gemeenten die ooit deelnamen aan de Coaching Fietsbeleid of die het charter van Fietsberaad ondertekenden, kunnen inschrijven aan een goedkoper tarief.

Organisatie

Deze tweede in een reeks van drie Fietsmeetings is een gezamenlijk initiatief van Fietsberaad Vlaanderen en VSV. 

Meer info

Karen Foubert
Projectverantwoordelijke vorming professionals VSV
015 63 14 00
karen.foubert@vsv.be

Wout Baert
Programmamanager Fietsberaad Vlaanderen
02 211 55 04
wout.baert@fietsberaad.be

Fietsmeeting: Fietsinfrastructuur

Datum en locatie

Prijs

75,00 euro

Prijs tot

10/10/17
50,00 euro