Primary links

MENU

Filter op

Franse woordenschat voor rijlesgevers – punt 2

We leven in een multiculturele samenleving, dat merkt u ook tijdens de rijles. Steeds vaker zijn er leerlingen die amper of geen Nederlands kennen. Soms is het dan echt ‘lesgeven met handen en voeten’. We horen van verschillende rijlesgevers dat ze dit doen met hart en ziel. Met deze opleiding willen we u hierbij helpen.

We vertrekken vanuit een basiswoordenschat Frans specifiek voor rijlesgevers, die we oefenen met en toepassen op specifieke opleidingssituaties. Zo leert u sleutelwoorden gebruiken voor de verschillende fasen van het leren autorijden. Een ondersteunende syllabus zorgt ervoor dat u steeds een basiswoordenlijst bij de hand hebt. Bovendien leren we u tips en tricks om met taalzwakke en/of anderstalige leerlingen om te gaan.

Leerdoelstelling

Tijdens deze opleiding leert u de belangrijkste woordenschat voor het geven van rijles in het Frans actief toepassen.

Programma

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inleidende taalquiz
  • Woordenschat bekijken
  • Interactieve oefeningen
  • Simulatieoefeningen
  • Tips en tricks om met taalzwakke en/of anderstalige leerlingen om te gaan
  • Ondersteunende syllabus die u kan gebruiken als naslagwerk

Dagvoorzitter

Deze opleiding werd met het BLCC (het Business Language and Communication Centre) ontwikkeld.

Doelgroep

Omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens is de cursus specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers.

Organisatie

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor x opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 2. De opleiding telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing.

Enkel indien u de volledige opleiding volgt, hebt u recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding. Hiervoor moet u zich inschrijven via deze link. Opgelet! Het aantal deelnemers via Cevora is beperkt tot vijftien. 

Meer info

Wouter De Clercq

Projectverantwoordelijke team Rijopleiding

015 44 32 65

Wouter.Declercq@vsv.be

Datum en locatie

Prijs

75,00 euro

Prijs tot en met

29/01/18
75,00 euro