Primary links

MENU

Filter op

Het vormingsmoment voor begeleiders: Praktijkervaringen 2018 – goedgekeurd voor punt 2 - 6 uren

Op 1 oktober 2017 ging het vormingsmoment voor begeleiders officieel van start. Om rijlesgevers te ondersteunen bij het vormingsmoment in de praktijk, organiseert de VSV een nieuwe opleiding. Rijlesgevers die het vormingsmoment effectief geven, kunnen onderling ervaringen uitwisselen en bijleren van elkaars praktijkvoorbeelden. De VSV-lesgevers gaan dieper in op interactie en dynamiek in de groep en het omgaan met weerstand van de deelnemers. Tijdens de opleiding zoeken we samen naar antwoorden op allerlei vragen en struikelblokken tijdens het vormingsmoment. 

Leerdoelstelling

Tijdens de opleiding kunnen de rijlesgevers bijleren van elkaar door praktijkervaringen uit te wisselen. Rijlesgevers kunnen het eigen vormingsmoment bijsturen op basis van de verdieping van dynamiek en interactie in de groep en het omgaan met weerstand van deelnemers.

Programma

  • Ervaringen met het vormingsmoment
  • Uitwisselen van praktijkvoorbeelden  
  • Dynamiek en interactie in de groep
  • Omgaan met weerstand

Op basis van een bevraging van de rijlesgevers werken wij de concrete inhoud en het programma voor de opleiding verder uit, zodat de opleiding beantwoordt aan de vragen, noden en behoeften uit de praktijk.

Dagvoorzitter

Sarah Klaps, projectverantwoordelijke rijopleiding, VSV

Doelgroep

Rijlesgevers die het vormingsmoment effectief in de praktijk geven zijn van harte welkom en vormen de hoofddoelgroep. Daarnaast verwelkomen we ook rijlesgevers die van plan zijn om het vormingsmoment in de toekomst te geven en/of directeurs die het vormingsmoment organiseren. 

Als voorkennis verwachten we dat je de basisopleiding “De nieuwe rijopleiding: het vormingsmoment voor begeleiders” hebt gevolgd. Tijdens deze opleiding verdiepen we de methodiek en de aanpak.

Wij vragen deelnemers om hun eigen materiaal van het vormingsmoment mee te brengen naar de opleiding (op papier, op USB-stick, …) om de uitwisseling van praktijkervaringen te concretiseren.  

Opgelet! Om onderling ervaringen uit te wisselen, laten we maximaal 4 rijlesgevers per rijschoolvestiging per opleiding toe. 

Organisatie

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 6 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 2. De opleiding telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing.

Enkel indien u de volledige opleiding volgt, hebt u recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding. Hiervoor moet u zich inschrijven via deze link. Opgelet! Het aantal deelnemers via Cevora is beperkt tot vijftien.

 

Meer info

Sarah Klaps

Projectverantwoordelijke Rijopleiding

015 69 02 45

sarah.klaps@vsv.be

Wachtlijst
OPGELET!
Dit evenement is volzet. U kunt zich wel nog inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaatsen vrijkomen.

Getuigschrift

Enkel als je de volledige opleiding volgt, kunnen we je een getuigschrift bezorgen. Op dat getuigschrift staan het onderwerp en het aantal vormingsuren vermeld.

Annulering

Tot één week voor aanvang van het initiatief kun je je inschrijving gratis annuleren. Annuleren kan enkel schriftelijk (brief of e-mail). Als je later annuleert of niet aanwezig bent, moet je wel het volledige inschrijvingsgeld betalen. Bij een gratis initiatief rekenen we in dat geval een administratieve kost van 25 euro aan. Dat bedrag gaat integraal naar het revalidatiecentrum Pulderbos, waar onder meer jonge verkeersslachtoffers begeleid worden. Indien wij het initiatief om bepaalde redenen annuleren, brengen we je ten laatste drie werkdagen vooraf op de hoogte. In dat geval hoef je uiteraard geen inschrijvingsgeld of administratieve kost betalen.

Betaling

Als je inschrijft voor een betalend initiatief, bezorgen we je na afloop een factuur. Je betaalt het inschrijvingsgeld na ontvangst van de factuur.

Het vormingsmoment voor begeleiders: Praktijkervaringen 2018 – goedgekeurd voor punt 2 - 6 uren
Wachtlijst
OPGELET!
Dit evenement is volzet. U kunt zich wel nog inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaatsen vrijkomen.

Datum en locatie

Prijs

75,00 euro

Prijs tot en met

28/03/18
75,00 euro