Primary links

MENU

Filter op

Infomoment Workshops Veilig Verkeer - goedgekeurd voor punt 2 en 3

Onze missie? Mensen slimmer maken op het vlak van verkeer en mobiliteit! Met het project Workshops Veilig Verkeer werken we het principe van levenslang leren concreet uit.

Sinds enkele jaren bieden we verenigingen een ruime keuze van interactieve workshops van 2 uur aan die worden gegeven door erkende rijlesgevers en vrijwilligers. Vanaf januari starten we met een opgefrist aanbod en een nieuwe workshop. Zo blijven we inzetten op de opfrissing van de verkeersregels en geven we tips voor veilig verkeersgedrag!

De nieuwe workshop 'Veilig op een veilige fiets' speelt in op het toenemende fietsgebruik in Vlaanderen en zet zoveel mogelijk fietsers veilig op weg. De andere workshops in het vernieuwde aanbod zijn: 'De verkeersquiz', 'De verkeersregels in uw buurt' en 'Rij Vaardig'.

Tijdens het infomoment bekijken we de evolutie en de stand van zaken van het project en stellen we de nieuwe workshop voor.

Leerdoelstelling

U maakt kennis met het project Workshops Veilig Verkeer, de praktische werking en de inhoud.

Programma

8.00 Onthaal

8.30 Verwelkoming en kennismaking

8.35 Voorstelling, doelstelling en resultaten van het project

9.00 Voorstelling aanbod en samenwerking met rijscholen en rijlesgevers

9.45 Pauze

10.00 Voorstelling nieuwe workshop 'Veilig op een veilige fiets'

12.00 Einde

Dagvoorzitter

Roel De Klerk, projectverantwoordelijke Team Rijopleiding, VSV

Doelgroep

Omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens is de cursus specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers.

Opgelet! Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, worden er per rijschoolvestiging maximaal vijf rijlesgevers per opleiding toegelaten.

Organisatie

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 3 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt(en) 2 en 3. De opleiding telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing.

Enkel indien u de volledige opleiding volgt, hebt u recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Meer info

Roel De Klerk

Projectverantwoordelijke rijopleiding
Roel.deklerk@vsv.be

015 63 14 05

Datum en locatie

Prijs

Gratis

Prijs tot en met

28/02/18
Gratis