Primary links

MENU

Filter op

Verkeer op School - Begeleiding op Maat: De verticale leerlijn fietsen in het buitengewoon onderwijs

Gemiddeld 1 op de 10 kinderen van het zesde leerjaar is niet geslaagd voor Het Grote Fietsexamen (een praktijktest in het echte verkeer), doorgaans door gebrek aan ervaring. Om daaraan tegemoet te komen, ontwikkelde de VSV een zogenaamde verticale leerlijn fietsen, met een loopfietsbrevet voor de kleinste kleuters, een bronzen fietsbrevet voor de eerste graad, een zilveren voor de tweede graad en een gouden (Het Grote Fietsexamen) voor de derde graad. Tijdens deze gratis vorming op maat van buitengewone scholen (basis en secundair) in Lokeren en omgeving kom je hierover alles te weten.

Programma

09.15 uur            Theorie

10.30 uur            Pauze met koffie/thee

10.45 uur            Praktijk

12.00 uur            Einde

Doelgroep

Kleuterleid(st)ers en leerkrachten van de lagere school. Maar ook iedereen die al eens ondersteuning biedt bij fietslessen zoals verkeersouders, politie, gemeentelijke ambtenaren en gemeenschapswachten.

Organisatie

Er moeten minimum 10 deelnemers uit verschillende scholen aanwezig zijn. Als dat aantal niet bereikt wordt tegen 17 november 2017, gaat de vorming niet door! We brengen alle ingeschrevenen sowieso op de hoogte van het al dan niet doorgaan van de vorming.

Meer info

Bart Nobels, bart.nobels@vsv.be, 0496 38 22 16

Getuigschrift

Enkel als je de volledige opleiding volgt, kunnen we je een getuigschrift bezorgen. Op dat getuigschrift staan het onderwerp en het aantal vormingsuren vermeld.

Annulering

Tot één week voor aanvang van het initiatief kun je je inschrijving gratis annuleren. Annuleren kan enkel schriftelijk (brief of e-mail). Als je later annuleert of niet aanwezig bent, moet je wel het volledige inschrijvingsgeld betalen. Bij een gratis initiatief rekenen we in dat geval een administratieve kost van 25 euro aan. Dat bedrag gaat integraal naar het revalidatiecentrum Pulderbos, waar onder meer jonge verkeersslachtoffers begeleid worden. Indien wij het initiatief om bepaalde redenen annuleren, brengen we je ten laatste drie werkdagen vooraf op de hoogte. In dat geval hoef je uiteraard geen inschrijvingsgeld of administratieve kost betalen.

Betaling

Als je inschrijft voor een betalend initiatief, bezorgen we je na afloop een factuur. Je betaalt het inschrijvingsgeld na ontvangst van de factuur.

Verkeer op School - Begeleiding op Maat: De verticale leerlijn fietsen in het buitengewoon onderwijs

Datum en locatie

Prijs

Gratis
Gratis