Primary links

MENU

Filter op

Verkeer op School - Begeleiding op Maat: Voetgangers- en (loop)fietstraining voor kleuters

Gemiddeld 1 op de 10 kinderen van het zesde leerjaar is niet geslaagd voor Het Grote Fietsexamen (een praktijktest in het echte verkeer). Doorgaans door gebrek aan ervaring. Om daaraan tegemoet te komen, ontwikkelde de VSV een zogenaamde verticale leerlijn fietsen, die start met een loopfietsbrevet voor de kleuters.

Ook voor Het Grote Voetgangersexamen in het vierde leerjaar is gemiddeld 1 op 10 kinderen niet geslaagd. Om dezelfde reden ontwikkelde de VSV een verticale leerlijn stappen, die start met een bronzen voetgangersbrevet voor de kleuters.

Tijdens deze gratis vorming op maat van kleuterjuffen en -meesters, en turnleerkrachten in Edegem en omgeving kom je hierover alles te weten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Programma

13.00u  Onthaal               
13.15u  Theorie voetgangersbrevet brons en loopfietsbrevet
14.00u  Pauze  
14.15u  Praktijk voetgangers- en (loop)fietstraining voor kleuters            
15.30u  Einde   

Doelgroep

Kleuterleid(st)ers en turnleerkrachten. Maar ook iedereen die al eens ondersteuning biedt bij voetgangers- en fietslessen zoals verkeersouders, politie, gemeentelijke ambtenaren en gemeenschapswachten.

Organisatie

Er moeten minimum 10 deelnemers uit verschillende scholen aanwezig zijn. Als dat aantal niet bereikt wordt tegen 25 januari 2018, gaat de vorming niet door! We brengen alle ingeschrevenen sowieso op de hoogte van het al dan niet doorgaan van de vorming.

Meer info

Bart Nobels, bart.nobels@vsv.be, 0496 38 22 16

Datum en locatie

Prijs

Gratis
Gratis