Primary links

MENU

Fractie van een seconde wint de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2017!

Met de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs zetten de VSV en de Vlaamse overheid inspirerende en wervende projecten voor veilig verkeer in de kijker op het Vlaams Congres Verkeersveiligheid. Dit jaar ging de prijs naar Fractie van een seconde (bekijk de video). De acteurs Stef Vanlee en Rudy Claeys zijn ontzettend blij met deze erkenning voor hun al reeds geleverde werk. "Dit is voor ons een extra motivatie om jongeren nog meer en via verschillende manieren te blijven sensibiliseren rond veilig verkeer!" - aldus Stef Vanlee, acteur Fractie van een seconde. 

Fractie van een seconde is een theaterstuk op touw gezet door 2 ervaringsdeskundigen: de ene verkeersslachtoffer en zo goed als volledig verlamd, de andere verpleegkundige op de spoeddienst. Samen brengen ze een ervaringsvoorstelling waarbij ze er in slagen, zonder belerend te zijn, jongeren te laten nadenken over hun gedrag in het verkeer.

Niet alleen met het theaterstuk, maar ook via sociale media proberen Rudy Claeys en Stef Vanlee het thema onder de aandacht te brengen bij jongeren.  Vanuit hun ervaringen gaan ze, creatief en met veel humor, de argeloosheid van jongeren in het vaak waanzinnige verkeer te lijf. Na elke voorstelling gaan de acteurs in interactie met de jongeren. Scholen kunnen bovendien een educatief pakket downloaden, waarmee ze zowel voor het stuk als erna aan de slag kunnen.

Genomineerden

Charter Werftransport van Kortrijk, de fietsstratenroute en -afspraakplaats van Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver en Fractie van een seconde werden door een deskundige jury genomineerd. Op het Vlaams Congres Verkeersveiligheid mocht het publiek stemmen en zij verkozen Fractie van een seconde tot winnaar van de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2017.

Via deze video kan u de drie projecten ontdekken. Bent u benieuwd waarom ze genomineerd werden? U kan het lezen op de website van het Vlaams Congres Verkeersveiligheid