Primary links

MENU

Primeur: voorstelling Fietsbarometer (12 september in Lier)

De Provinciale Fietsbarometer bekijkt het recreatieve en het functionele fietsverkeer, is regionaal gespreid én gebiedsdekkend. Daarmee is de provincie Antwerpen de eerste regio in Europa die op een objectieve en gestructureerde manier informatie over fietsers verzamelt.

De Provinciale Fietsbarometer bestaat uit vier belangrijke componenten: fietstellingen, ongevalgegevens, enquêtes en een kwaliteitsaudit van de infrastructuur op het terrein.

De provincie Antwerpen telt zelf het hele jaar rond het aantal passerende fietsers op 17 locaties. Die cijfers vult ze aan met de tijdelijke tellingen van de gemeentebesturen. Zo vergroot het bereik met 210 locaties.

De meetfiets van de Fietsersbond registreert de kwaliteit en veiligheid van de fietsroutes en enquêtes peilen naar de tevredenheid van de fietsers. De provincie houdt ook rekening met de fietsgerelateerde ongevalgegevens.

Het vergelijken, interpreteren en analyseren van al die informatie leidt tot een objectieve basis voor een integraal fietsbeleid, zowel voor de lokale overheden als voor de provincie Antwerpen.

Infomoment: Maandag 12 september in Lier

Maandag 12 september krijgt u in Lier uitgebreid tekst en uitleg over de werking van dit instrument.
Ontdek het programma en mis deze kans niet!