Primary links

MENU

Fietsbrevet Zilver (tweede graad)

Fietsbrevet Zilver (tweede graad)

Met het Fietsbrevet Zilver heb je een werkinstrument in handen om van je verkeerslessen voor de tweede graad van het basisonderwijs leuke praktijklessen met de fiets te maken. Op het einde van het vierde leerjaar kunnen kinderen, na voldoende oefenen, de eindtest voor het Fietsbrevet Zilver afleggen. Ze oefenen verkeersvaardigheden die ze later in het echte verkeer moeten kunnen toepassen, zoals omkijken over de linkerschouder, arm uitsteken of rekening houden met andere weggebruikers. Bij de eindtest rijden ze een parcours op de speelplaats waarbij zes vaardigheden getest worden. 

Het educatieve pakket Fietsbrevet Zilver omvat:

  • een uitgebreide handleiding voor de leerkracht (kant-en-klaar om met je praktijkfietslessen te beginnen, met informatie over de vaardigheden en eindtermen, 30 spelactiviteiten om de fietsvaardigheden onder de knie te krijgen die een kind moet kunnen om zijn Fietsbrevet Zilver te halen en tips voor de organisatie van een eindtest),
  • 30 fietsbrevetjes die aan de leerlingen gegeven kunnen worden na de eindtest,
  • 30 fietsstickertjes waarmee ze kunnen pronken op hun fiets, 
  • een controlefiche waarop je kunt aanduiden of een leerling een bepaalde vaardigheid nog niet onder de knie heeft.

Samen met het Fietsbrevet Brons (voor de eerste graad) vormt het Fietsbrevet Zilver een mooi voortraject op Het Grote Fietsexamen (voor het zesde leerjaar).

Het educatieve pakket Fietsbrevet Zilver kost 10 euro en kun je bestellen op webshop.verkeeropschool.be. Brevetten en stickers zijn ook apart te verkrijgen, zonder edcatieve handleiding.