Primary links

MENU

Mobiliteitsacademie

Mobiliteitsacademie

Bent u al geruime tijd op professionele basis of als vrijwilliger met verkeer en mobiliteit bezig en wilt u zich verder specialiseren? Of bent u net actief in de verkeerswereld en wil u wat meer inzicht krijgen in de verkeerskunde? Dan vindt u in het aanbod van de Mobiliteitsacademie zeker een opleiding op uw maat.

Ontdek ons ruime cursusaanbod in de kalender op deze website.

Wist u dat al onze opleidingen ook binnen uw bedrijf of organisatie georganiseerd kunnen worden? Meer info en voorwaarden via mobiliteitsacademie@vsv.be.

Door wie?

Dankzij de unieke samenwerking tussen de VSV, het IMOB en de inbreng van verschillende andere partners, worden onze cursussen altijd gegeven door specialisten met heel wat praktijkervaring.

Voor wie?

Onze opleidingen richten zich naar mobiliteitsambtenaren, politie, diensten ruimtelijke ordening, leden van overlegcommissies, studiebureaus, onderzoekers, technische diensten, medewerkers van het openbaar vervoer, medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer, wegbeheerders, mobilititeitsverantwoordelijken uit bedrijven en organisaties,....
Er zijn ook opleidingen specifiek voor rijlesgevers.

Wat uw behoeften ook zijn, u vindt bij de Mobiliteitsacademie ongetwijfeld een geschikte opleiding.  Mist u toch nog iets in ons aanbod?  Via mobiliteitsacademie@vsv.be horen we graag over welk thema u een cursus wil volgen.  

Locatie 

De opleidingen van de Mobiliteitsacademie vinden plaats op locaties die vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. U vindt een gedetailleerde routebeschrijving in de bevestigingsmail die u van ons ontvangt na uw inschrijving.

Deelnameprijs

In de deelnameprijs van de opleidingen zijn altijd het cursusmateriaal, de drankjes en, als de cursus een hele dag duurt, een koude of warme maaltijd inbegrepen.

Doelgroep

Onze opleidingen zijn niet alleen interessant voor wie dagelijks en op professionele basis met mobiliteit bezig is, maar ook voor deelnemers uit sectoren en diensten die nauw betrokken zijn bij mobiliteit zoals onder andere medewerkers uit de sectoren ruimtelijke planning, technische diensten, communicatie en duurzaamheid. 

Vroegboekkorting

Tot 2 weken voor de opleiding kan u zich inschrijven aan kortingstarief.  Zo betaalt u voor een ééndaagse opleiding 75 in plaats van 100 euro.

Inschrijven

In de kalender op deze website vindt u bij elke opleiding een online inschrijvingsformulier. Het aantal deelnemers voor elke cursus is beperkt, dus u schrijft zich best tijdig in. U ontvangt altijd een bevestiging van uw inschrijving.

Kmo-portefeuille

Het Agentschap Ondernemen heeft de VSV erkend als publiek dienstverlener voor de kmo-portefeuille voor het domein Algemeen domein van de pijler Opleiding. Ons erkenningsnummer is DV.O105597.

Info over de kmo-portefeuille

Dag van de Mobiliteitsprofessional 2017

Iedereen die in het academiejaar 2016-2017 deelnam aan een opleiding van de Mobiliteitsacademie kan gratis deelnemen aan de Dag van de Mobiliteitsprofessional.  De volgende editie vindt plaats op dinsdag 17 oktober 2017 in Kortrijk. Kruis deze datum dus alvast in uw agenda aan. Meer informatie volgt in mei...