Primary links

MENU

Ready to Ride

Ready to Ride

Bent u motorrijder en heeft u een rijbewijs A, A2 of A1 of een geldig rijbewijs categorie B afgeleverd voor 1 januari 1989? En wilt u uw rijkunsten bijschaven? Dan is Ready to Ride iets voor u! Ready to Ride is een dagopleiding waarin u uw motor beter leert beheersen en leert hoe u veiliger de baan op gaat. Op het einde van de lesdag kan u gevaarlijke situaties beter inschatten.

Op zoek naar een leuk cadeau? Schenk een Ready to Ride cadeaubon!

Ready to Ride voor deelnemers

Ready to Ride Advanced

Voor de Ready to Ride Advanced training moet u een rijbewijs A1, A2 of A hebben en de basisvaardigheden beheersen.

De training start met een kennismaking van alle deelnemers om te polsen naar uw verwachtingen van de training en de voorgeschiedenis die u heeft als motorrijder. Op die manier kunnen wij u een training aanbieden die inspeelt op uw wensen en verwachtingen.

Met een powerpointpresentatie bespreken we algemene zaken die met veilig motorrijden te maken hebben. In groep bespreken we de voor- en nadelen van verschillende posities die u kan innemen op de openbare weg om (de meest voorkomende) ongevallen tijdig op te merken en zo het risico op mogelijke ongevallen te vermijden.

Na de theorie volgt de praktijk met oefeningen op afgesloten terrein. We oefenen de motorbeheersing op lage snelheid, tractiecontrole, beheersing van remtechnieken en koppeling, correcte zithouding en kijktechniek, behendigheidsoefeningen,... We leren correct een noodstop te maken en tonen de relatie tussen snelheid en remafstand aan.

In de namiddag volgt een rit op de openbare weg. U krijgt tips over uw positie op de weg, het behouden van voldoende (over)zicht, het zien en zelf gezien worden, en het toepassen van verkeersinzichtelijk en anticiperend rijden.

Voor alle Ready to Ride trainingen hanteren we een maximum van 5 deelnemers per instructeur. Op die manier garanderen we een persoonlijke begeleiding tijdens de training zodat u voldoende tips & tricks krijgt om na de training als betere en veiligere motorrijder de weg op kan gaan.

Deze training is inclusief ontbijt en lunch. 

Prijs: 99 EUR

Ready to Ride Master

Voor de Ready to Ride Master training heb je een rijbewijs A1, A2 of A nodig. Deze dagopleiding kan je enkel volgen als je eerst een Ready to Ride Advanced training hebt gevolgd.

De training start met een theoretisch deel en een korte voorstelling van het verloop van de dag. Tijdens deze kennismaking wordt gepolst naar de ervaring van de deelnemers om de training zo goed mogelijk af te stemmen op uw verwachtingen. We gaan na of alle inzichten die u heeft gezien tijdens de Advanced training, goed heeft onthouden.

Daarna volgt de praktijk op een afgesloten terrein met een opfrissing van gekende technieken die u heeft aangeleerd bij de Advanced training. De oefeningen van de Advanced training worden moeilijker en worden aangepast aan het niveau van de deelnemers.

Nadien volgt een rit op de openbare weg. We gaan na of je steeds de juiste positie inneemt en anticipeert op mogelijke risicofactoren die je tegenkomt. We houden rekening met snelheid, zichtbaarheid, beschikbare vrije ruimte en een actieve zithouding op de motorfiets. Nadien bekijken we aan de hand van filmmateriaal risicosituaties en bespreken we hoe we deze risico's het best kunnen vermijden.

Voor alle Ready to Ride trainingen hanteren we een maximum van 5 deelnemers per instructeur. Op die manier garanderen we een persoonlijke begeleiding tijdens de training zodat u voldoende tips & tricks krijgt om na de training als betere en veiligere motorrijder de weg op kan gaan.

Deze training is inclusief ontbijt en lunch.

Prijs: 99 EUR

Bent u klant van Ethias? Dan krijgt u 30 EUR terugbetaald op uw deelname aan een Ready to Ride motortraining. Lees de voorwaarden op www.readytoride.be.

Ready to Ride voor rijscholen en opleidingscentra

We hopen dat deelnemers ook bij u een training veilig motorrijden kunnen volgen. Op www.readytoride.be vindt u de cursusdata van de cursusaanbieders terug. Wilt u ook motortrainingen aanbieden? Neem dan gerust contact met Wouter op (wouter.declercq@vsv.be) zodat we de voorwaarden en mogelijkheden kunnen bespreken.

Meer informatie

Wouter De Clercq - 015 44 32 65 - wouter.declercq@vsv.be

Ethias