Primary links

MENU

Fietsbrevet Brons (eerste graad)

Fietsbrevet Brons (eerste graad)

Met het Fietsbrevet Brons heb je alles in handen om kinderen uit de eerste graad van het basisonderwijs te leren trappen en sturen. Op het einde van het tweede leerjaar kunnen kinderen, na voldoende oefenen, de eindtest voor het Fietsbrevet Brons afleggen. De focus ligt op stuurvaardigheid. Leerlingen worden getraind in evenwicht, reactiesnelheid, stuurvastheid en zin voor coördinatie. Bij de eindtest rijden ze een parcours op de speelplaats waarbij zes basisvaardigheden getest worden. 

Het educatieve pakket Fietsbrevet Brons omvat:

  • een uitgebreide handleiding voor de leerkracht (kant-en-klaar om met je praktijkfietslessen te beginnen, met informatie over de vaardigheden en eindtermen, 30 spelactiviteiten om de zes vaardigheden onder de knie te krijgen die een kind moet kunnen om zijn Fietsbrevet Brons te halen en tips voor de organisatie van een eindtest),
  • 30 fietsbrevetjes die aan de leerlingen gegeven kunnen worden na de eindtest,
  • 30 fietsstickertjes waarmee ze kunnen pronken op hun fiets, 
  • een controlefiche waarop je kunt aanduiden of een leerling een bepaalde vaardigheid nog niet onder de knie heeft.

Samen met het Fietsbrevet Zilver (voor de tweede graad) vormt het Fietsbrevet Brons een mooi voortraject op Het Grote Fietsexamen (voor het zesde leerjaar).

Het educatieve pakket Fietsbrevet Brons kost 10 euro en kun je bestellen op webshop.verkeeropschool.be. Brevetten en stickers zijn ook apart te verkrijgen, zonder edcatieve handleiding.