Primary links

MENU

Verkeersouders

Verkeersouders

Wil je meehelpen aan de verkeersveiligheid op een school maar je bent geen lid van het schoolpersoneel? Dan is ons project Verkeersouders iets voor jou! Verkeersouders zijn vrijwilligers (ouders, grootouders, buren, sympathisanten) die een handje toesteken tijdens verkeersactiviteiten op school.

Verkeersveiligheid op scholen is heel belangrijk. Ouders, leerkrachten en schoolleiding moeten in goed overleg de zorg voor de verkeersveiligheid van de kinderen delen. Om dit voor elkaar te krijgen is een vast aanspreekpunt voor verkeersveiligheid binnen de school noodzakelijk. Maar leerkrachten hebben vaak al veel werk met lesvoorbereidingen, vergaderingen e.d. Gemotiveerde, externe vrijwilligers zijn daarom een zeer welkome hulp voor de school.

Registreren als verkeersouder is gratis en levert alleen maar voordelen op, zowel voor jezelf als de school! Alle info op www.verkeersouders.be.
Als een school werkt met verkeersouders die geregistreerd zijn bij de VSV, levert dit trouwens een extra Verkeer op School-punt op! Hiermee kan je school een bronzen, zilveren of gouden medaille Verkeer op School behalen!