Primary links

MENU

Mobibrein

logo mobibrein

Kluns of Einstein? Test je Mobibrein!

Gratis en online
Mobibrein is een gratis online test voor de tweede graad secundair onderwijs die het verkeersinzicht en de attitude van de jongeren test aan de hand van 25 meerkeuzevragen. Het project is de opvolger van De Grote Verkeerstoets, een gelijkaardig project voor het basisonderwijs dat in enkele jaren tijd uitgegroeid is tot een succesvolle vaste waarde voor zo’n 30.000 leerlingen van het vijfde leerjaar.

Vijf thema's
Mobibrein behandelt vijf thema’s: gedrag en attitude, fietsers, voetgangers, zichtbaarheid en algemene verkeersregels. De focus van het project ligt niet op de kennis van de wegcode, maar is sterk gericht op aangepast gedrag en attitude in het verkeer. Jongeren van de tweede graad krijgen namelijk vaak te maken met groepsdruk.

Oefenplatform
Dankzij een oefenplatform in spelvorm kunnen leerlingen zich goed en op een leuke manier voorbereiden op de test. De test zelf loopt is elk jaar rond april een week beschikbaar.

Kant-en-klaar
Met dit kant-en-klare project kun je de leemte tussen het basisonderwijs en de rijopleiding opvullen en je leerlingen helpen zich veiliger in het verkeer te begeven. Verkeersongevallen zijn namelijk de belangrijkste doodsoorzaak bij jongeren tussen 15 en 29 jaar.

Trofee en klasprijs
Scholen die deelnemen aan de bijhorende wedstrijd, maken ten slotte kans op de Mobibrein Trofee. Naast een mooi aandenken hangt daar ook elk schooljaar een fantastische klasprijs aan vast. 

Praktisch
Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Inschrijven en meer info op www.mobibrein.be.