Verkeers- en mobiliteitseducatie

De politie is voor scholen een onmisbare partner om kwaliteitsvolle verkeers- en mobiliteitseducatie aan te bieden. De VSV wil je zone zo goed mogelijk helpen bij het invullen van je basisfunctionaliteit hierover. Zo bieden we:

Politieopleidingen

Samen met de Vlaamse politiescholen organiseren we boeiende opleidingen rond verkeersveiligheid. De kalender kan je hier bekijken.

Ook het jaarlijkse Vlaams Congres Verkeersveiligheid schenkt aandacht aan politie en brengt verkeersprofessionals uit alle sectoren samen.  

Netwerk Verkeerscoördinatoren

Het Netwerk Verkeerscoördinatoren van de VSV, FOD Mobiliteit, Centrex Wegverkeer en de Vlaamse overheid brengt verschillende politiezones bij elkaar. Twee keer per jaar organiseert het netwerk een meeting in Vlaanderen waarbij praktijkvoorbeelden en actuele verkeersinformatie centraal staan. Op 16 juni 2020 gaat de volgende editie door bij Bpost in Brussel.

Blijf up-to-date via www.netwerkverkeer.be/login/. Dit is een beveiligde site waarvoor je je moet registreren.

Campagnematerialen

Met de hulp van politie realiseren we grootschalige campagnes rond thema’s zoals alcohol, snelheid en afleiding. Om je lokale acties te ondersteunen, kan je campagnematerialen personaliseren, downloaden en/of bestellen via Beloofd.be.

Verkeersveiligheidsinfo

Op veiligverkeer.be vind je meer informatie over alle verkeersveiligheidsthema's. Wil je een filmpje of afbeelding gebruiken om de burgers in jouw zone te sensibiliseren? Dat kan door je aanvraag via het contactformulier door te sturen.

Op de hoogte blijven?

Wil je als eerste alle updates over de activiteiten en het aanbod voor politie ontvangen? Schrijf je dan in op de politienieuwsbrief door een mailtje te sturen naar politie@vsv.be.