Programma

Wat?

Op vraag van heel wat steden en gemeenten lanceert de VSV in de lente van 2021 een fietsveiligheidscampagne. Een campagne met positieve boodschappen, waarin fietsers en chauffeurs elkaar bedanken voor veilig gedrag. Je krijgt van ons een kant-en-klaar pakket om lokaal aan de slag te gaan.

De fietsveiligheidscampagne gaat uit van zes verschillende, maar eenvoudige gedragsregels die inspelen op de meest voorkomende fietsongevallen. Steden en gemeenten kunnen helpen om deze boodschappen zo breed mogelijk te verspreiden. We bieden je gratis sensibiliseringsborden aan die je lokaal kan aanbrengen op plaatsen (kruispunten, straten…) waar het nodig is in jouw gemeente of stad. Je kan de borden nog bestellen tot 1 december 2020 op www.fietsveilig.be. Je hebt de vrijheid om zelf je pakket samen te stellen, afhankelijk van de boodschappen die in jouw stad of gemeente het meest nodig zijn.

Waarom en hoe?

Tijdens dit korte webinar gaan we dieper in op de keuze van de zes verschillende gedragsregels. Daarnaast kom je te weten hoe je lokaal actie kan voeren met de borden en het digitale campagnemateriaal dat we je aanbieden. We stellen de campagneborden voor en kaderen hoe je ze lokaal best kan plaatsen. Daarnaast presenteren we ook hoe de campagne op Vlaams niveau de lokale acties zal versterken.

Wat leer je?

  • Waarom kiezen we voor deze zes gedragsregels?
  • Waar en hoe kan je de borden bestellen en waar worden ze best geplaatst in het straatbeeld?
  • Hoe zullen we de campagne op Vlaams niveau ondersteunen en vorm geven? 

Doelgroep

Steden en gemeenten die geïnteresseerd zijn in deze fietsveiligheidscampagne

Contactpersoon

Nele Bollen
015 69 79 03
nele.bollen@vsv.be

Wanneer?