De basisprincipes van de verkeerskunde - Reeks 4
In deze inleiding tot de verkeerkunde krijg je meer inzicht in het huidige mobiliteitsbeleid. Je leert hoe je verkeers- en mobiliteitsproblemen kan aanpakken. Je verneemt hoe je met data en verkeersmodellen het mobiliteitsbeleid kan ondersteunen. Tot slot reiken we je nuttige tools aan om het mobiliteitsgedrag te veranderen. In dit unieke online leertraject gaan theoretische kennis en praktijkvoorbeelden hand in hand.
Inschrijven
Deze e-learning bestaat uit 8 contactmomenten van 3 lesuren. Voor de contactmomenten heb je een computer met internetverbinding, camera en headset/oortjes nodig. De ervaring leert ons dat je het best een rustige ruimte opzoekt waar je niet gestoord of afgeleid wordt. Afhankelijk van het onderwerp vragen we je voor of na het contactmoment een opdracht uit te voeren. Na inschrijving ontvang je een nauwkeurige beschrijving van de opdrachten en een indicatie van de tijdsinvestering die ze stuk per stuk vragen. In minder dan 4 uur heb je alle opdrachten uitgevoerd.
Programma
Wat leer je?
- Je verwerft inzicht in het huidige mobiliteitsbeleid
- Je leert hoe je verkeers- en mobiliteitsproblemen kan aanpakken.
- Je verneemt hoe je met data en verkeersmodellen het mobiliteitsbeleid kan ondersteunen.
- Je maakt kennis met nuttige tools om mobiliteitsgedrag te veranderen.
- Je verwerft theoretische kennis en maakt kennis met goede praktijkvoorbeelden
Opdrachten
Download de opdrachten
Voor wie?
Voor iedereen die nieuw is in de wereld van de mobiliteit en voor zij die hun basiskennis willen opfrissen.
Partners
Voor dit online leertraject doen we beroep op verschillende experten en lesgevers van de UHasselt, PXL Hogeschool, medewerkers van Fietsberaad, MOW en de studiebureau’s SUUNTA, Engie Tractebel en Traject.
Contactpersoon
Sarah Kauwenberghs
015 63 14 07
sarah.kauwenberghs@vsv.be