Programma

Dag 1: Kortrijk

De stad Kortrijk zet de laatste jaren sterk in op stadsvernieuwingsprojecten en de realisatie van het fietsrouteplan. Zo werkt ze  aan verbindende trajecten tussen de deelgemeenten en Kortrijk. Dit wordt doorgetrokken op vlak van bereikbaarheid voor fietsers en nabijheid van alle bewoners. 

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts zal tijdens de excursie aansluiten om bepaalde projecten toe te lichten vanuit zijn ervaringen.

Download het programma

Dag 2: Brussel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil de verkeersveiligheid verhogen en brengt daarom de maximum snelheid naar 30 km/u in de zogenaamde ‘Stad 30’. Good Move, het Gewestelijk Mobiliteitsplan voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zal toegelicht worden op het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt.

Te voet zullen we verschillende zwarte punten en enkele stadsvernieuwingsprojecten bekijken. 

Download het programma

Praktisch

  • op 23 en 24 november 2021
  • prijs: 125 euro voor beide dagen. Wil je maar 1 dag deelnemen dan kan dat ook. Je moet je dan apart inschrijven voor Kortrijk of Brussel.

Voor wie?

Deze excursie richt zich onder andere naar lokale mandatarissen, mobiliteitsambtenaren, diensten ruimtelijke ordening, studiebureaus, technische diensten en wegbeheerders.

Contactpersoon

Nick Gryp
015 69 79 02
nick.gryp@vsv.be 

Datum
Locatie
Programma
Lesdag 1
Datum
23/11/21
10:00 - 16:30
Locatie
Programma
Excursie Kortrijk
Lesdag 2
Datum
24/11/21
10:00 - 16:30
Locatie
Programma
Excursie Brussel