Bruno Heirbrant (coördinator winterdienst en districtswerking van Agentschap Wegen en Verkeer) laat je tijdens deze cursus kennismaken met de winterdienst die de Vlaamse wegen sneeuw- en ijsvrij houdt. Daarnaast laat hij enkele sprekers aan het woord die meer info geven over de weersvoorspellingen en ten slotte komen enkele goede voorbeelden voor het organiseren van de winterdienst uit Vlaamse steden en gemeenten aan bod.

Programma

Download het programma

Wat leer je?

  • Weersvoorspellingen kunnen interpreteren in functie van gladheidsbestrijding
  • Organisatie van de winterdienst kunnen opstellen met aandacht voor/inbegrip van: verantwoordelijkheden, smeltmiddelen, weer- of meetstations, strooitraject, gladheidsbestrijdingsplan, werken met een aannemer

Voor wie?

Alle mobiliteitsprofessionals die taken van de winterdienst op zich nemen (aankopen doen, strooitrajecten uittekenen, organisatie winterdienst coördineren…)

Organisatie

Voor deze opleiding stelde Bruno Heirbrant (coördinator winterdienst en districtswerking van Agentschap Wegen en Verkeer) het programma samen en kan hij rekenen op de medewerking van Bram Verbruggen (VRT-weerman en Protocol Officer Belgian Defence) en Danny Stroobants (diensthoofd stadsreiniging Leuven).

Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket is verplicht om deel te nemen, zo kan deze opleiding veilig verlopen. Bekijk op voorhand de afspraken rond de coronamaatregelen.

Algemene voorwaarden

Als je je voor een congres of opleiding van de VSV inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Contactpersoon

Karen Foubert
015 63 14 00
karen.foubert@vsv.be

Datum
Locatie
Programma
Lesdag 1
Datum
14/02/22
08:30 - 16:30
Locatie
Stationsstraat 110,
2800 Mechelen
Programma
Gladheidsbestrijding in de praktijk