Wat leer je?

We leren je de meest voorkomende leerstoornissen herkennen en we coachen je om in te spelen op de talenten en de beperkingen van een leerling tijdens de rijles. Zo werk je een lessenplan uit op maat van de leerling opdat ook hij/zij het rijbewijs haalt en een veilige bestuurder wordt. 

De opleiding helpt je een leerling met een leerstoornis meer efficiënt te begeleiden. Dat leidt tot een positieve ervaring en goede motivatie bij de leerling, maar ook tot een beter eindresultaat van de rijlessen.

Programma

De opleiding wordt gegeven door Lien Molemans, zelfstandig logopediste en actief als spreker bij Andries Consulting. Er wordt een broodjeslunch voorzien door de VSV.

  • Wat is leren? Wat is een leerstoornis?
  • Gedrags-, specifieke leerstoornissen en andere voorkomende leerstoornissen: kenmerken, barrières bij het leren rijden, aandachtspunten tijdens de rijles
  • Praktijkvoorbeelden

Voor wie?

Omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens is de opleiding specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers.

Opgelet: Om iedereen de kens te geven deze opleiding te volgen, laten we maximaal 3 rijlesgevers per rijschoolvestiging per opleiding toe. Wil je toch met meer dan 3 rijlesgevers inschrijven, contacteer ons dan via rijopleiding@vsv.be en we bekijken samen je aanvraag.

Erkende bijscholing

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 7 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 2 en 3.

Enkel indien je de volledige opleiding volgt, heb je recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De lesgever aangesteld door de VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Partners

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding: schrijf in en selecteer "Ik wil via Cevora inschrijven".

Algemene voorwaarden

Als je je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Contactpersoon

Elizabeth Vlaeminck
015 64 10 96
elizabeth.vlaeminck@vsv.be

Datum
Locatie
Programma
Lesdag 1
Datum
08/02/22
08:00 - 16:45
Locatie
Diestsepoort 6,
3000 Leuven
Programma
Herkennen van en omgaan met leerstoornissen - punt 2 en 3
Datum
Locatie
Programma
Lesdag 1
Datum
23/04/22
08:00 - 16:45
Locatie
Stationsstraat 110,
2800 Mechelen
Programma
Herkennen van en omgaan met leerstoornissen - punt 2 en 3