Terugkommoment voor beginnende bestuurders - Reeks 4: Praktijkopleiding
Wil je als lesgever aan de slag met het terugkommoment, dan moet je vooraf meerdere opleidingen volgen. De VSV organiseert de opleidingen in reeks, zodat je in jouw regio op korte termijn de verschillende opleidingen kan volgen en de vereiste getuigschriften kan behalen om een erkenning aan te vragen.
Opgelet! Schrijf je in voor de opleidingen binnen dezelfde reeks en volg de opleidingen in volgorde: 1. Basisopleiding, 2. Praktijkopleiding, 3. Opleiding Groepsgesprek.

Wat leer je?
Tijdens de Praktijkopleiding bereiden experten je voor op je opdracht als lesgever van het praktijkgedeelte van het terugkommoment. Je ervaart zelf de praktijkoefeningen van het terugkommoment. De externe partners helpen je op weg bij de opstelling van de praktijkoefeningen en staan stil bij mogelijke lastige situaties.
Programma
- inhoud van het praktijkgedeelte van het terugkommoment & zelf ervaren van de praktijkoefeningen
- opdracht van de lesgever tijdens het praktijkgedeelte van het terugkommoment
- praktische aanpak, logistiek en bewaken van de veiligheid tijdens de praktijkoefeningen
- omgaan met diverse situaties tijdens het praktijkgedeelte van het terugkommoment
Voor wie?
Wil je erkend worden als lesgever voor het praktijkgedeelte van het terugkommoment? Of wil je als organisator/directeur op de hoogte zijn van de insteek van het praktijkgedeelte? Dan ben je van harte welkom op de Praktijkopleiding, na het volgen van de Basisopleiding.
Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, laten we maximaal vijf rijlesgevers per rijschoolvestiging per opleiding toe.
Erkende bijscholing
Pas vanaf de publicatie van BVR 3 in het Belgisch Staatsblad kunnen de opleidingen erkend worden als officiële bijscholing door het Vlaams Huis van de Verkeersveiligheid (departement Mobiliteit en Openbare Werken) en effectief van start gaan.
Een aanvraag tot goedkeuring als bijscholing voor 7 opleidingsuren is ingediend bij de Vlaamse overheid voor punt 2.
Enkel indien je de volledige opleiding volgt, heb je recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.
Cevora
In het najaar van 2018 loopt deze opleiding niet in samenwerking met Cevora. Betaling via de KMO-portefeuille is wel mogelijk. Meer informatie: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille.
Algemene voorwaarden
Voor je deelname als bestuurder, beschik je over een geldig rijbewijs en ben je in staat om te rijden.
Als je je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
Contactpersoon
Sarah Klaps
Projectverantwoordelijke Team Rijopleiding
015 69 02 45
sarah.klaps@vsv.be