MijnrijbewijsB.be is een online leeromgeving waar men de theorie voor het rijbewijs B kan raadplegen en inoefenen. Het platform is volledig gratis en toegankelijk voor iedereen. “In de eerste plaats richten we ons natuurlijk naar de meer dan 80.000 kandidaat-bestuurders per jaar die in Vlaanderen hun rijbewijs willen behalen. Maar ook mensen die al een tijdje een rijbewijs hebben en hun kennis van de verkeersregels willen opfrissen, kunnen op het platform terecht” zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

Kandidaat-bestuurders kunnen er de theorie voor het rijbewijs B onder de knie krijgen door online te studeren op hun eigen tempo, waar en wanneer het hen past. Dankzij een persoonlijke login kan men de eigen vorderingen gemakkelijk zelf opvolgen. De stof op het leerplatform is opgedeeld in vijf grote thema’s: Kruispunten, Op weg, Stilstaan en parkeren, Snelheid en Jij en je auto. Waar mogelijk wordt de taal van de gewone weggebruiker gehanteerd, eerder dan het wettelijke jargon.

Verder biedt het leerplatform oefeningen per thema in diverse vormen, van meerkeuze- tot videovragen. Daarbij krijgen de gebruikers zoveel mogelijk feedback over de de juiste en foute antwoorden, zodat ze ook op die manier hun kennis kunnen bijschaven. Wie zowel de theorie als de thema-oefeningen heeft doorlopen, kan zich voorbereiden op het eigenlijke theorie-examen met herhalingsoefeningen en proefexamens. De proefexamens bieden een getrouwe weergave van een echt theorie-examen inclusief de berekening van het aantal punten, enkel de getoonde situaties en de exacte formulering van de vragen zijn uiteraard verschillend.

De VSV staat in voor het up to date houden van het leerplatform. Zo is het de bedoeling om regelmatig nieuwe oefeningen toe te voegen of een nieuw proefexamen aan te bieden, en uiteraard worden wijzigingen in de verkeersregels meteen ook in de leerstof en oefeningen verwerkt. MijnrijbewijsB.be werkt zowel op de PC als op de smartphone of een tablet. Zo kunnen de gebruikers zo vaak studeren als ze maar willen.

Praktisch

Om je te registreren op MijnrijbewijsB.be volstaan een geldig emailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Zodra je ingelogd bent, heb je gratis toegang tot alle modules van het leerplatform en kun je je persoonlijke vorderingen opvolgen.