Hoe vorm je een reddingsstrook met de vrachtwagen? Hoe stel je je tachograaf in bij een platte band? En is er nog een dode hoek als alle spiegels van je vrachtwagen correct afgesteld zijn? Het zijn enkele van de vragen die aan bod komen in de nieuwe Truckersquiz, de online wedstrijd waarmee vrachtwagenchauffeurs op een leuke en laagdrempelige hun verkeerskennis kunnen bijspijkeren. 

 

Deelnemen kan tot en met 30 juni op www.truckersquiz.be. Je krijgt in totaal tien meerkeuzevragen te beantwoorden, per correct antwoord krijg je een punt. Wie minstens 7 op 10 haalt, maakt kans op een gepersonaliseerde miniatuurtruck of één van de 60 andere mooie prijzen. Je kan zo vaak de test afleggen als je wil en krijgt daarbij telkens een andere reeks vragen te zien. Gepassioneerd trucker Erik Leysen (Van Moer Logistics) spoort iedere vrachtwagenbestuurder aan om deel te nemen: “Ervaren of niet, op een ludieke wijze bijleren is altijd goed voor de verkeersveiligheid!”.

 

Steun van de transportwereld

Verkeersonveiligheid heeft uiteraard een grote impact op de hele sector van het wegvervoer. Het is dan ook logisch dat de Truckersquiz tot stand kwam met de steun van belangrijke partners uit de transportwereld:

 

Geert Heylen, directeur opleiding bij het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL): “Vanuit het SFTL hebben we niet lang moeten nadenken om in dit partnerschap te stappen. Met dit nieuwe project willen we opnieuw de kans grijpen om het imago en de algemene visie op hoe professioneel de gemiddelde vrachtwagenchauffeurs moeten zijn, te verhogen. Of men nu weinig of zeer veel veilige kilometers maakt, iedereen mag deze quiz spelen. We hopen dat iedereen er iets uit leert. De openbare ruimte is er voor iedereen en met meer inzicht in ieders specialiteit in het verkeer, komt er hopelijk ook onderweg meer begrip voor elkaar”.

 

Marie Durnez, marketingverantwoordelijke bij TVM Belgium: “Samen met onze klanten zetten we ons dagelijks in voor een veiligere verkeersomgeving en minder schades onderweg. Een uitstekende kennis van de Belgische wegcode is voor elke chauffeur onmisbaar. De truckersquiz is hét ideale moment voor vrachtwagenchauffeurs om hun specifieke verkeerskennis te testen en te verbeteren. Bovendien beperkt de quiz zich niet enkel tot vrachtwagenchauffeurs, maar kan iedereen die betrokken is bij de transport- en logistieke sector deelnemen aan de quiz. Zo bereiken we nog meer mensen in onze ambitie naar meer verkeersveiligheid. We zijn dan ook enorm trots om te kunnen bijdragen aan deze eerste editie van de Truckersquiz.”

 

www.truckersquiz.be