Campagne Fiets.

Naar de bakker, naar school, naar het werk of naar de training? Hoe gemakkelijk kan het zijn? Fiets.

Je bent er sneller dan je denkt en je hoeft geen parkeerplaats te zoeken of betalen. Fietsen heeft alleen maar voordelen voor je humeur, je gezondheid, je portemonnee, je stresslevel én je haarvolume. Ontdek de voordelen voor jong en oud op deze website.

Maak van fietsen een reflex voor je dagelijkse verplaatsingen!“Als we meer mensen op de fiets willen en krijgen, dan moeten we ervoor zorgen dat ze dat veilig kunnen. Ik investeer dit jaar dan ook 355 miljoen euro in fietsinfrastructuur en zet in op veilige schoolroutes en -omgevingen.”

Minister Peeters

Lees het persbericht

Meer dagelijkse verplaatsingen met de fiets: alleen maar voordelen

Ook benieuwd naar de voordelen waar jij nog niet bij stilgestaan had? Wat dacht je van een terrasje doen met de fiets of een fietsend lief aan je zijde? 

Steek je vrienden aan met jouw favoriete campagneslogan

Hebben we je overtuigd, of was je dat al? Het maakt niet uit. Steek je eigen vrienden, familie of collega's aan om ook eens meer de fiets te nemen voor die dagelijkse verplaatsingen. Download je favoriete campagneslogan en plak die de komende maand onder je emailhandtekening.

De Grote Versnelling

Deze campagne maakt deel uit van "De Grote Versnelling", een ambitieus initiatief van de Vlaamse Overheid, de Vlaamse provincies en de VVSG. Hiermee engageren de verschillende beleidsmakers zich om hun initiatieven en die van bedrijven, scholen, verenigingen en andere organisaties beter op elkaar af te stemmen om het fietsbeleid te versnellen. Met als doel de functionele fietsverplaatsingen van de Vlaming omhoog te krijgen, te zorgen voor meer fietsveiligheid, fietscomfort en uiteraard ook fietsplezier! Zodat elke fietsverplaatsing gewoon heerlijk op wieltjes loopt en iedereen veel meer de fietsreflex gaat maken.