Je blijft eeuwig jong

Hoe ouder je wordt, hoe meer spiermassa je verliest. Dat zorgt mee voor je fysieke verouderingsproces. Dat kan je deels en makkelijk compenseren door goed in vorm te blijven en daarvoor zijn je dagelijkse fietsverplaatsingen een uitstekend idee. Niet alleen helpt fietsen om je spiermassa op peil te houden, dagelijks fietsen kan ook de kans op een chronische ziekte op latere leeftijd drastisch verminderen.

Goed voor je mentale gezondheid

Fietsen zorgt ervoor dat je even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Terwijl je fietst, schakel je heel wat andere prikkels uit en je hebt geen last van files of het drukke verkeer. Ga voor een mooie route en ontdek de natuurpareltjes in je buurt. De natuur brengt je hoofd tot rust. Al fietsend heb je toegang tot heel veel mooie plekjes en wegen waar geen automobilisten mogen rijden. Als fietsend even je hoofd kunnen leegmaken, kan dan ook een énorme opkikker zijn.

Je slaapt beter

In de dagelijkste routine is vroeg opstaan vaak de regel. Om dan met een uitgerust gevoel op te staan, is het belangrijk dat je een kwalitatieve nachtrust hebt gehad. Het is aangetoond dat vaker fietsen je slaapkwaliteit een boost kan geven. Meer tijd in de buitenlucht en je dagelijkse portie beweging maken van een fietser een goede slaper.

Je knieën zijn je dankbaar

Wandelen en lopen zijn tof, maar vragen wel wat van het kraakbeen in je knieën. Wie dagelijks fietst, heeft ook zijn gewenste dosis beweging en zal zijn knieën minder belasten. 

Goed voor je sociale welbevinden

Met de fiets naar de bakker? Wedden dat je onderweg minstens één andere fietser tegenkomt die je kent en even een babbeltje slaat. Een nieuwe fietsroute aan het uitproberen op weg naar je boezemvriend? Wedden dat andere fietsers je helpen als je even twijfelt onderweg. En hou je ook van recreatieve fietstochtjes? Dan ben je ongetwijfeld ook al meer dan eens aan de praat geraakt met andere fietsers op het terras van een fietscafeetje onderweg.  Dagelijks fietsen is gewoon goed voor je sociaal welbevinden!