Je hoofd is leeg als je thuis komt

"Alweer een ongeval op de ring, ga ik nog op tijd in de crèche geraken, nog langs de bakker voor hij sluit, weer gaan tanken,...". Herken je het? De non-stop gedachtenstroom in je hoofd wanneer je van je werk naar huis rijdt met de auto? Ontspannen thuiskomen, zit er meestal niet in op die manier.

Met de fiets daarentegen, en dat zal iedere pendelende fietser je bevestigen, is je hoofd gewoon lekker leeg bij thuiskomst. Net wat je nodig hebt na een drukke werkdag. Weg stress! 

Zonder zwoegen dankzij je elektrische fiets

Het excuus dat je niet graag bezweet op het werk aankomt, is begrijpelijk. Maar anno 2021 gelukkig ook stilaan achterhaald. Sinds de elektrische fiets zijn ingang heeft gevonden, is naar het werk fietsen voor velen plots wél een haalbare kaart en een zaligheid geworden. Je hoeft je niet meer in het zweet te rijden als de wind tegen zit. En die rit van pakweg 10 km naar het werk, leg jij plots sneller af dan je buurman die na 2 km al in zijn eerste file belandt. 

Work-out

Na een lange werkdag is het niet evident om ook nog je dagelijkse hoeveelheid beweging in te plannen. Eerst nog koken, je kinderen helpen bij hun huiswerk en eigenlijk heb je toch ook vaak gewoon zin om in je zetel te ploffen. Wie van en naar het werk fietst, hoeft zich daar niet langer om te bekommeren. Want je dagelijkse portie beweging die heb jij er dankzij je fietsritten, zonder extra moeite, al opzitten. Een gratis work-out, helemaal geïntegreerd in je werkdag, je personal trainer zou het niet beter kunnen bedenken. 

Een leven zonder files

Eerlijk? Wij fietsen liever 40 minuten dan 40 minuten in de file te staan. Elke dag opnieuw opgejaagd thuiskomen, daar wordt een mens niet vrolijk van. Veel fietsers stellen ook vast wanneer ze de proef op de som nemen, dat ze geen tijd winnen door met de auto te gaan werken, integendeel. Met de fiets ben je er vaak even snel of soms sneller!

Geen parkeerstress

Misschien heb jij zo’n werkplek met een gigantische parkeergarage, maar misschien ook niet. Laat ons ervan uitgaan dat je met de fiets vaak véél dichterbij de deur kan parkeren en dat die fietsenparkings altijd gratis zijn. Als je al 10 minuten moet wandelen van je auto tot aan je werk, dan was de fiets misschien toch de betere optie geweest.

Blije gezichten onderweg

Met de fiets heb je de vrijheid om te genieten van je omgeving, krijg je energie van kleine dingen en leer je onthaasten op weg van en naar het werk. Je ziet en beleeft veel meer wat er rondom jou gebeurt. Je ontdekt die kleine pareltjes in de natuur, die ene fietsroute die je zelf nog niet kende, maar die fietsers uit je omgeving je leerden ontdekken. Fietsen maakt blij en doet je genieten van kleine dingen. Iedere ochtend kijk je stiekem weer uit naar diezelfde onbekende fietser die je altijd op hetzelfde punt kruist en je altijd vriendelijk goeiemorgen groet.