Mobifest

Mobifest is een sensibiliserende actie waarbij je het belang van de gordel ervaart, het gevaar van de dode hoek leert kennen en je snelle reflexen in het verkeer test.

Met de tuimelwagen, de VR-brillen en de VR-mobiel, komt Mobifest naar jouw gemeenteplein, speelplaats, bedrijventerrein of parkeerplaats. Deze actie wordt bijgestaan door enkele ervaren VSV-vrijwilligers die de materialen opstellen en uitleggen aan de deelnemers. Gedurende één dag kunnen er zo’n 100 à 120 mensen deelnemen aan Mobifest.
Naar de kalender

Boek voordelig met het totaalpakket

Als je een hele week Mobifest boekt voor een periode naar keuze, betaal je slechts 2.500 euro. Een mooie korting van 1.250 euro #voorveiligverkeer! Het is ook mogelijk om slechts 1 of 2 materialen te boeken voor een dag of meerdere dagen. Mix en match, alles is mogelijk! De specifieke prijzen vind je in de bijlage 'Algemene voorwaarden' terug. 

Beschikbaarheid

Kijk vooruit en reserveer nu al jouw actie met Mobifest. De kalender toont de dagen waarop er nog beschikbare materialen zijn. Heb je een specifieke vraag over de (individuele) materialen en de beschikbaarheid ervan? Mail naar vrijwilligers@vsv.be of bel 015 44 65 53.

Bekijk de kalender

Hoe werkt het?

De organisator zorgt voor de locatie en stelt op voorhand een tijdsschema op. Je zorgt ervoor dat er elke dag 4 groepen van 20 à 30 deelnemers Mobifest bezoeken. Streef naar een maximale bezetting, zodat groepen aansluitend deelnemen en laat geen uren open.

Een actiedag met 3 Mobifest-materialen telt 5 effectieve actie-uren en start om 10 uur en eindigt om 15.30 uur. Een team VSV-medewerkers komt twee uur op voorhand ter plaatse om alle materialen op te stellen. Wanneer het start- en/of einduur niet haalbaar is voor je actie, neem dan contact met ons op of vermeld het bij je reservatie. We bekijken dan samen met jou wat mogelijk is. De organisatie van een actie met 1 of 2 Mobifest-materialen vind je in het document 'Algemene voorwaarden Mobifest'.

We stellen het onderstaande tijdsschema voor. De duur van de sessie (75 minuten) kan niet worden gewijzigd.

Sessies

10.00 - 11.15 uur

11.15 - 12.30 uur

12.30 - 13.00 uur

13.00 - 14.15 uur

14.15 - 15.30 uur

Verdeling

groep 1

groep 2

middagpauze

groep 3

groep 4

Prijzen

Non-profit (lokale besturen, politiezones, scholen, vzw's):

1 dag op dezelfde locatie: € 750
2 opeenvolgende dagen op dezelfde locatie: € 1.250 (€ 250 korting)
3 opeenvolgende dagen op dezelfde locatie: € 1.750 (€ 500 korting)
4 opeenvolgende dagen op dezelfde locatie: € 2.250 (€ 750 korting)
5 opeenvolgende dagen op dezelfde locatie: € 2.500 (€ 1.250 korting)

Profit (bedrijven):

1 dag op dezelfde locatie: € 1.250
2 opeenvolgende dagen op dezelfde locatie: € 2.250
3 opeenvolgende dagen op dezelfde locatie: € 3.250
4 opeenvolgende dagen op dezelfde locatie: € 4.250
5 opeenvolgende dagen op dezelfde locatie: € 5.000

Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen voor Mobifest op 20 à 30 % steun genieten met de KMO Portefeuille: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/hoeveel-subsidies-kan-ik-krijgen 

Inbegrepen in de prijs:

 • De materialen: tuimelwagen, set van 4 VR-brillen en VR-mobiel incl. standmaterialen
 • Voldoende VSV-vrijwilligers om de actie te begeleiden
   

Voorwaarden locatie

Voor de veiligheid van zowel de VSV-medewerkers als van de deelnemers is het belangrijk dat de locatie aan de onderstaande voorwaarden voldoet.

 • De materialen van Mobifest worden liefst op een afgesloten terrein geplaatst.
 • Grootte van het terrein/ruimte: een terrein van ongeveer 15 bij 15 meter, vrij van obstakels. Die ruimte is nodig om te manoeuvreren en alle materialen (exclusief twee trekkende voertuigen) op te stellen + een binnenruimte van ongeveer 25 m² (voor de VR-brillen).
 • Indien parkeren op de locatie niet mogelijk is, voorzie je twee parkeerplaatsen voor de trekkende voertuigen in de onmiddellijke omgeving van de actielocatie. Deze parkeerplaatsen zijn vrij van parkeergeld.

 • Je zorgt ervoor dat alle materialen dicht bij elkaar en op dezelfde locatie opgesteld kunnen worden, zodat de deelnemers makkelijk via een doorschuifsysteem kunnen deelnemen.

 • De ondergrond moet het totale gewicht van alle materialen (16 ton) kunnen dragen.

 • Het terrein en de opritten zijn 100% vlak (geen helling) en hebben een verharde ondergrond, bijvoorbeeld asfalt.

 • De vrije hoogte is minimaal 3,5 meter bij een overdekte opstelling of bij een overdekte toegangspoort.

 • Mobifest staat niet in de omgeving van een geluidsbron (geluidsboxen) of elke vorm van hinder (bijvoorbeeld rookhinder) die de communicatie met de deelnemers en de veiligheid kan verstoren.

 • Indien Mobifest meerdere opeenvolgende dagen wordt gereserveerd, vindt de actie op één vaste locatie plaats.

 • Bij gure weersomstandigheden (bijvoorbeeld regenweer of hevige wind) is het mogelijk dat de actie niet kan doorgaan of tijdelijk wordt onderbroken.

 • Afhankelijk van de weersomstandigheden (koude en/of regen) is een goed verlichte binnenruimte of overdekte ruimte voor alle materialen gewenst en een garantie om de actie toch te laten doorgaan.

 • Je voorziet binnen een straal van 25 meter stroomvoorziening van:

  • 1 x monofase 230 V, 32A (onbelast = zonder afname van andere toestellen

  • 3 x 380 V, 16A of 32 A (onbelast = zonder afname van andere toestellen)

  • Controleer zeker of de aansluitingen nog actief zijn en of er een apart circuit is voorzien. Als het materiaal op een circuit wordt aangesloten dat al zwaarbelast is, zullen er zeker stroompannes zijn en komt de veiligheid van de deelnemers in gevaar.

 • Als je geen stroom met die specificaties kan voorzien, zorg je voor een geluidsarme stroomgenerator met diezelfde specificaties.

 

Deelnemers informeren

Informeer je deelnemers met deze digitale folder, zodat ze weten wat ze van Mobifest mogen verwachten.

Lees de algemene voorwaarden grondig door. Ze zijn essentieel om Mobifest vlot te laten verlopen.

Meer info: Tel. 015 44 65 53, vrijwilligers@vsv.be