De opkomst van elektrische voertuigen zorgt voor een stille (r)evolutie in het huidige mobiliteitslandschap. Niemand had zo'n 15 jaar geleden durven voorspellen dat het fietspad nu zou worden gedeeld met bestuurders die aan 25 km/u voorbij rijden op een voertuig met één wiel. Evenmin dat auto’s de rijbaan zouden moeten delen met speedpedelecs die een maximumsnelheid van 45 km/u halen. Het staat vast dat lichte elektrische voertuigen aan een sterke opmars bezig zijn. De vraag is of de elektrische auto ook in de toekomst zal doorbreken als mogelijk duurzaam alternatief voor auto’s met verbrandingsmotor. 

Ben je lid van PC200? Dan kan je deze opleiding gratis volgen via Cevora. 

Programma

De opleiding wordt gegeven door Bram Rotthier, Odisee Hogeschool. In 2012 studeerde hij af als Industrieel ingenieur Energie en begon hij als onderzoeker naar het opladen van elektrische voertuigen aan de KU Leuven Technologiecampus in Gent. In 2014 doctoreerde hij op het thema van lichte elektrische mobilteit en sinds 2018 is hij voltijds aan de slag als lector in de opleiding Energietechnologie. Daarnaast is hij ook technisch directeur bij LEVA-EU (Light Electric Vehicle Business in Europe).

Programma
(voormiddag)

Programma (namiddag)

08:15 12:45 Onthaal
08:35 13:05 Deel 1: inleiding - debat
09:15 13:45 Deel 2: maatschappelijke en technische aspecten
10:30 15:00 Deel 3: toekomstvisie
11:30 15:45 Deel 4: toepassing in het verkeer
12:45 17:00 Conclusie
13:00 17:15 Einde

Praktisch

Wat leer je?

  • Je verkent alle nieuwe vormen van mobiliteit en bespreekt wat die veranderingen betekenen voor alle weggebruikers en welke uitdagingen zich stellen voor regelgevers en handhavers? 
  • Je leert over de technische aspecten van het elektrisch rijden en laden. 

Voor wie?

De opleiding is specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers, omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens. 

Opgelet! Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, kunnen maximaal 3 rijlesgevers per rijschoolvestiging deelnemen. Wil je toch meer dan 3 rijlesgevers inschrijven, mail naar rijopleiding@vsv.be en dan bekijken we samen je aanvraag.

Erkende bijscholing

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 4 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 3.  

Enkel als je de volledige opleiding volgt, heb je recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV of de lesgever aangesteld door de VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Partners

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding: schrijf in en selecteer "Ik wil via Cevora inschrijven".

KMO-portefeuille

Rijscholen en rijlesgevers die een opleiding volgen bij de VSV kunnen een beroep doen op de kmo-portefeuille in het kader van de ‘beroepsspecifieke competenties’. Een subsidieaanvraag van de kmo-portefeuille moet online en binnen de geldige termijn worden ingediend. Je doet dat bij voorkeur voor de start van de opleiding, maar het is mogelijk tot 14 kalenderdagen na de startdatum. Na die periode is subsidiëring helaas niet meer mogelijk.

Het registratienummer van de VSV is DV. O105597. Op vlaio.be lees je meer over de voorwaarden en procedure.

Algemene voorwaarden

Als je je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Contactpersoon

Elizabeth Vlaeminck
Project­verantwoordelijke rijopleiding
elizabeth.vlaeminck@vsv.be
Datum
Programma
Locatie
17/09/24 08:30 - 13:30
De stille elektrische (r)evolutie - Goedgekeurd voor punt 3
Vlaams Administratief Centrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 2018 Antwerpen