Wat leer je?

Deze opleiding wil de deelnemers laten kennismaken met alle nieuwe vormen van elektrische mobiliteit: van monowheel tot auto. We bespreken ook wat die veranderingen betekenen voor alle weggebruikers en welke uitdagingen zich stellen voor regelgevers en handhavers. Verder komen de technische aspecten van het elektrisch rijden en laden aan bod. Tot slot blikken we nog vooruit: Waar zal deze (r)evolutie stoppen? 

Programma

08:00 Onthaal
08:30 Verwelkoming Elizabeth Vlaeminck (VSV)
08:35 Deel 1: inleiding - debat Bram Rotthier (Odisee)
09:00 Deel 2: maatschappelijke en technische aspecten Bram Rotthier
10:00 Pauze
10:15 Deel 3: toekomstvisie Bram Rotthier
11:15 Pauze
11:30 Deel 4: toepassing in het verkeer Bram Rotthier
12:30 Conclusie
13:00 Einde

Voor deze opleiding kunnen we een beroep doen op een specialist in deze materie:

Bram Rotthier studeerde in 2012 af als industrieel ingenieur energie. Hij is sinds 2012 verbonden aan de onderzoeksgroep E&A van de KU Leuven Technologiecampus Gent, waar hij startte als onderzoeker naar het opladen van elektrische voertuigen. Sinds 2014 doctoreert hij op het thema van lichte elektrische mobiliteit. Sinds 2018 werkt hij voltijds als lector in de opleiding Energietechnologie van Odisee. Daarnaast is hij technisch directeur van LEVA-EU. 

Voor wie?

Omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens is de cursus specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers. 

Opgelet! Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, laten we maximaal 3 rijlesgevers per rijschoolvestiging toe. Wil je toch met meer dan 3 rijlesgevers inschrijven, contacteer ons dan via rijopleiding@vsv.be en we bekijken samen je aanvraag.

Erkende bijscholing

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 4 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 3.  

Enkel indien je de volledige opleiding volgt, heb je recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en het aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding: schrijf in en selecteer "Ik wil via een partner inschrijven".

Algemene voorwaarden

  • Als je je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
  • Wijziging sectorprotocol: Voor bijscholingen rijlesgevers geldt een mondmaskerplicht tijdens de hele opleiding. 

Contactgegevens

Elizabeth Vlaeminck
Projectverantwoordelijke Team Rijopleiding
015 64 10 96
elizabeth.vlaeminck@vsv.be