Wat leer je?

  • Je verkent alle nieuwe vormen van mobiliteit en bespreekt wat die veranderingen betekenen voor alle weggebruikers en welke uitdagingen zich stellen voor regelgevers en handhavers? 
  • Je leert over de technische aspecten van het elektrisch rijden en laden. 

Programma

De opleiding wordt gegeven door Bram Rotthier, Odisee Hogeschool. In 2012 studeerde hij af als Industrieel ingenieur Energie en begon hij als onderzoeker naar het opladen van elektrische voertuigen aan de KU Leuven Technologiecampus in Gent. In 2014 doctoreerde hij op het thema van lichte elektrische mobilteit en sinds 2018 is hij voltijds aan de slag als lector in de opleiding Energietechnologie. Daarnaast is hij ook technisch directeur bij LEVA-EU (Light Electric Vehicle Business in Europe).

13:00 Onthaal
13:20 Deel 1: inleiding - debat
14:00 Deel 2: maatschappelijke en technische aspecten
15:15 Deel 3: toekomstvisie
16:00 Deel 4: toepassing in het verkeer
17:15 Conclusie
17:30 Einde

Voor wie?

Omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens is de cursus specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers. 

Opgelet! Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, laten we maximaal 3 rijlesgevers per rijschoolvestiging toe. Wil je toch met meer dan 3 rijlesgevers inschrijven, contacteer ons dan via rijopleiding@vsv.be en we bekijken samen je aanvraag.

Erkende bijscholing

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 4 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 3.  

Enkel indien je de volledige opleiding volgt, heb je recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en het aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Partners

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding: schrijf in en selecteer "Ik wil via Cevora inschrijven".

Algemene voorwaarden

Als je je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Contactgegevens

Elizabeth Vlaeminck
015 64 10 96
elizabeth.vlaeminck@vsv.be

Datum
Locatie
Programma
Lesdag 1
Datum
26/10/22
13:00 - 17:30
Locatie
Lange Kievitstraat 111-113,
2018 Antwerpen
Programma
De stille elektrische (r)evolutie - Goedgekeurd voor punt 3
Deze lesdag is volzet. Je schrijft je in op de wachtlijst.