Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van de autotechniek. In deze bijscholing leer je niet alleen de essentiële autotechnieken kennen, maar ontdek je hoe je die kennis praktisch kan toepassen voor een meer efficiënt gebruik van je leswagen. Door deel te nemen versterk je niet alleen je vaardigheden als rijlesgever, maar blijf je ook voorop in je vakgebied. Bovendien kan jij je leerlingen de meest actuele en relevantie informatie geven en hen beter voorbereiden op de nieuwste technologieën die ze op de weg zullen tegenkomen. 

Ben je lid van PC200? Dan kan je deze opleiding gratis volgen via Cevora. 

Programma

De opleiding wordt gegeven door Yves Bulinckx, een zelfstandige rijlesgever met jarenlange ervaring als technisch trainer bij D'Ieteren, VAB en andere organisaties.

09:00 Onthaal
09:30
  • Verwelkoming en kennismaking
  • De motor (componenten, werking, diesel- vs benzinemotor, start/stop systemen)
11:45
  • De manuele versnellingsbak en koppeling
13:30 Lunch (voorzien door de VSV)
14:15
  • De gerobotiseerde versnellingbak (werking, voor- en nadelen)
15:00
  • Het differentieel (het cardan)
15:45
  • De remmen en de handrem
17:45 Einde

Praktisch

Wat leer je?

  • Je kan de belangrijkste onderdelen van een motor herkennen en begrijpt hoe die met elkaar samenwerken.
  • Je weet hoe de manuele versnellingsbak werkt en kan de voor- en nadelen opsommen en vergelijken met een gerobotiseerde versnellingsbak.
  • Je kan het principe van de manuele koppeling uitleggen.
  • Je begrijpt hoe een modern remsysteem werkt, alsook de werking van de vereiste onderdelen, en weet hoe de elektrische handrem de veiligheid verbetert.

Voor wie?

De opleiding is specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers, omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens. 

Opgelet! Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, kunnen maximaal 3 rijlesgevers per rijschoolvestiging deelnemen. Wil je toch meer dan 3 rijlesgevers inschrijven, mail naar rijopleiding@vsv.be en dan bekijken we samen je aanvraag.

Erkende bijscholing

De opleiding is goedgekeurd als erkende bijscholing voor 7 opleidingsuren is ingediend bij de Vlaamse overheid voor punt 1 en 3.

Enkel als je de volledige opleiding volgt, heb je recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV of de lesgever aangesteld door de VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Partners

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding: schrijf in en selecteer "Ik wil via Cevora inschrijven".

Algemene voorwaarden

Als je je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Contactpersoon

Elizabeth Vlaeminck
Project­verantwoordelijke rijopleiding
elizabeth.vlaeminck@vsv.be
Datum
Programma
Locatie
06/06/24 09:30 - 17:45
Basisopleiding Autotechnieken voor rijlesgevers - Goedkeuring in aanvraag voor punt 1 en 3
Vlaams Administratief Centrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 2018 Antwerpen