Het Vlaams Verkeerscentrum monitort het verkeer op de Vlaamse hoofdwegen met o.a. camerabeelden en detectielussen in het wegdek. Dat gebeurt 7/7 en 24/24. Met die meetgegevens doen het Vlaams Verkeerscentrum aan dynamisch verkeersmanagement om het snelwegverkeer in Vlaanderen vlot en veilig te laten verlopen voor alle weggebruikers. Daarnaast ondersteunt ze ook het mobiliteitsbeleid via studiewerk te verrichten en adviezen te formuleren.

Ben je lid van PC200? Dan kan je deze opleiding gratis volgen via Cevora.

Programma

Woordvoerder Peter Bruyninckx leidt je rond in het kloppend hart van het Vlaams Verkeerscentrum.

13:00 Onthaal
13:30
  • Verwelkoming
  • Presentatie over het Vlaams Verkeerscentrum
  • Verkeersmonitoring
  • Verkeerscamera's
  • Tunnelveiligheid
15:00 Rondleiding in het Vlaams Verkeerscentrum
16:00 Einde

Praktisch

Wat leer je?

  • Je maakt kennis met het Vlaams Verkeerscentrum, verkeersmonitoring, verkeerscamera's, tunnelveiligheid,...
  • Je krijgt info over de toegenomen verkeersdrukte, de principes van dynamisch verkeers- en tunnelmanagement, de productie van actuele verkeersinfo en de bevordering van verkeersdoorstroming.
  • Je krijgt een unieke kans om over de schouders van de operatoren in real time mee te kijken naar het dynamisch verkeers- en tunnelbeheer.

Voor wie?

De opleiding is specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers, omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens. 

Opgelet! Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, kunnen maximaal 3 rijlesgevers per rijschoolvestiging deelnemen. Wil je toch meer dan 3 rijlesgevers inschrijven, mail naar rijopleiding@vsv.be en dan bekijken we samen je aanvraag.

Erkende bijscholing

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 3 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 2.  

Enkel als je de volledige opleiding volgt, heb je recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV of de lesgever aangesteld door de VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Partners

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding: schrijf in en selecteer "Ik wil via Cevora inschrijven".

KMO-portefeuille

Rijscholen en rijlesgevers die een opleiding volgen bij de VSV kunnen een beroep doen op de kmo-portefeuille in het kader van de ‘beroepsspecifieke competenties’. Een subsidieaanvraag van de kmo-portefeuille moet online en binnen de geldige termijn worden ingediend. Je doet dat bij voorkeur voor de start van de opleiding, maar het is mogelijk tot 14 kalenderdagen na de startdatum. Na die periode is subsidiëring helaas niet meer mogelijk.

Het registratienummer van de VSV is DV. O105597. Op vlaio.be lees je meer over de voorwaarden en procedure.

Algemene voorwaarden

Als je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Contacteer VSV

Heb je een vraag over de opleiding? We helpen je met plezier verder. Mail ons op rijopleiding@vsv.be

Datum
Programma
Locatie
25/09/24 13:30 - 16:00
Bezoek aan het Vlaams Verkeerscentrum - Goedgekeurd voor punt 2 & 3
Vlaams Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen