We leven in een multiculturele samenleving, dat merk je ook tijdens de rijles. Steeds vaker zijn er leerlingen die amper of geen Nederlands kennen. Dan is het soms echt ‘lesgeven met handen en voeten’. We horen van verschillende rijlesgevers dat ze dat met hart en ziel doen en met deze opleiding willen we hen daarin ondersteunen.

Ben je lid van PC200? Dan kan je deze opleiding gratis volgen via Cevora. 

Programma

Deze opleiding wordt gegeven door een lesgever van het Business Language Communication Centre (BLCC), dat jaarlijks meer dan 2.000 taalopleiding voorziet voor bedrijven en andere professionele context.

08:00 Onthaal
08:30

Intro en kennismaking; onderdelen en doel van de opleiding overlopen

09:30

Ritvoorbereiding: sleutelzinnen inoefenen via rollenspel en interactieve oefeningen

10:45

Wagenbeheersing: sleutelzinnen inoefenen via rollenspel en interactieve oefeningen

12:45

Lunch

13:30 Verkeerssituaties: sleutelzinnen inoefenen via rollenspel en interactieve oefeningen
15:45

Herhaling: tips en tricks voor omgaan met anderstalige leerlingen

16:30

Evaluatie + uitleg over gebruik van de syllabus

16:45 Einde

Praktisch

Wat leer je?

  • Je beschikt over een basiskennis Frans en leert specifieke Franse woordenschat voor rijlesgevers. In de les ga je hiermee aan de slag en pas je die woordenschat toe op specifieke opleidingssituaties.
  • Je leert sleutelwoorden voor de verschillende fasen van het leren autorijden en kan die actief toepassen. Je ontvangt ook een ondersteunende syllabus.
  • Je leert tips en tricks om met taalzwakke en/of anderstalige leerlingen om te gaan.

Voor wie?

De opleiding is specifiek gericht naar gebrevetteerde rijlesgevers, omdat we verder bouwen op de kennis uit de brevettenexamens. 

Opgelet! Om iedereen de kans te geven deze opleiding te volgen, kunnen maximaal 3 rijlesgevers per rijschoolvestiging deelnemen. Wil je toch meer dan 3 rijlesgevers inschrijven, mail naar rijopleiding@vsv.be en dan bekijken we samen je aanvraag.

Erkende bijscholing

De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd voor 7 opleidingsuren als erkende bijscholing voor punt 2.

Enkel als je de volledige opleiding volgt, heb je recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV of de lesgever aangesteld door de VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Partners

Cevora

Deze opleiding kwam tot stand in samenwerking met Cevora. Deelnemers die lid zijn van PC200, kunnen via Cevora gratis deelnemen aan de opleiding: schrijf in en selecteer "Ik wil via Cevora inschrijven".

KMO-portefeuille

Rijscholen en rijlesgevers die een opleiding volgen bij de VSV kunnen een beroep doen op de kmo-portefeuille in het kader van de ‘beroepsspecifieke competenties’. Een subsidieaanvraag van de kmo-portefeuille moet online en binnen de geldige termijn worden ingediend. Je doet dat bij voorkeur voor de start van de opleiding, maar het is mogelijk tot 14 kalenderdagen na de startdatum. Na die periode is subsidiëring helaas niet meer mogelijk.

Het registratienummer van de VSV is DV. O105597. Op vlaio.be lees je meer over de voorwaarden en procedure.

Algemene voorwaarden

Als je je voor deze opleiding inschrijft, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Contacteer VSV

Heb je een vraag over de opleiding? We helpen je met plezier verder. Mail ons op rijopleiding@vsv.be

Datum
Programma
Locatie
17/10/24 08:30 - 16:45
Franse woordenschat voor rijlesgevers - Goedgekeurd voor punt 2
VSV Stationsstraat 110 2800 Mechelen